“Ψήφος” εμπιστοσύνης από τους καταστηματάρχες- Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Συγκεκριμένους κανόνες για τη διεξαγωγή δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο επιχειρείται να μπει «φρένο» σε καταστροφές και κυκλοφοριακό χάος, λένε οι υποστηρικτές του. Απαγορεύει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις υποστηρίζουν οι επικριτές του.

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις καθιερώνει την υποχρέωση έγκαιρης γνωστοποίησης της δημόσιας συνάθροισης στην κατά τόπους αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή . Ο οργανωτής της συγκέντρωσης υποχρεούται να μεριμνά για την ομαλή διεξαγωγή της συνάθροισης

Από τον Μάιο που επαναλειτούργησε η αγορά μετά τον κορονοιό, το κέντρο της Αθήνας έκλεισε 80 φορές λόγω συγκεντρώσεων.

«53 πορείες πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του Ιουνίου έως και σήμερα και κατά μέσο όρο το κέντρο της πόλης έκλεισε έως και 3 φορές κάθε εργάσιμη ημέρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Σίγουρα είναι δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει αλλά θα πρέπει να γίνεται με κάποιους κανόνες έτσι ώστε να μην θίγονται και τα δικά μας δικαιώματα» τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ, καταστηματάρχης, ενώ άλλος πρόσθεσε ότι «εκεί που έχεις δουλειά, με μια πορεία κλείνουν οι δρόμοι και εξαφανίζονται οι πελάτες διότι δεν έχουν ούτε πως να μεταφερθούν στο κέντρο ούτε να κυκλοφορήσουν και να κάνουν τις δουλειές τους».

«Είναι αδιανόητο να επιτρέπουν σε 5 ή 10 ανθρώπους να κλείνουν μια κεντρική αρτηρία, να δημιουργούν ασφυξία στην πόλη, στις επιχειρήσεις, στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες» τόνισε ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Προβλέπονται και περιορισμοί σε επικείμενη ή εν εξελίξει δημόσια υπαίθρια συνάθροιση εάν εκτιμηθεί ότι θα διαταράξει την κοινωνικοοικονομική ζωή της συγκεκριμένης περιοχής.

«Δυστυχώς είναι ένα νομοσχέδιο που παραπέμπει ευθέως σε ρυθμίσεις που έγιναν επί χούντας» ανέφερε σήμερα η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο, ενώ το ΜεΡΑ 25 χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου ως έκτρωμα χουντικής κοπής.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Αλκ. Στεφανής: Αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε την προκλητικότητα της Τουρκίας (audio)

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε επίπεδο έντασης και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι εκρηκτική, …