Διαρκείς οι διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (video)

Η αξιοποίηση της διπλωματίας μέσω όλων των διμερών διαύλων και η σταδιακή διεθνοποίηση του ζητήματος είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής της κυβέρνησης για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σε φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου πέρασε τη νύχτα του Σαββάτου ο Αρχηγός του ΓΕΣ. Μαζί με αξιωματικούς και οπλίτες έκανε νυχτερινή και πρωινή περιπολία στο ίδιο μονοπάτι που είχαν περπατήσει οι δύο στρατιωτικοί.

Ο στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής είχε συνάντηση στην Ορεστιάδα και με τους γονείς των δύο στρατιωτικών.

  • Συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ορεστιάδα για τους στρατιωτικούς (video)

Από την Πάφο ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε στην Άγκυρα, ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθούν, τις ευρωπαϊκές βλέψεις της γείτονος

Η Κύπρος πάντως, αντέδρασε στη navtex της Τουρκίας, και εξέδωσε antinavtex, με την οποία δεν δίνει την έγκρισή της, καθώς η Αγκυρα δεσμεύει τεράστια θαλάσσια περιοχή στην Κυπριακή ΑΟΖ, για τη διενέργεια άσκησης

Την ίδια ώρα, οι περιπολίες στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία αναβαθμίζονται, ενώ ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου βρέθηκε κοντά στις οικογένειες των δύο στρατιωτικών.

Ο Νίκος Κοτζιάς, κάλεσε την Τουρκία να μην επιχειρήσει από μια τέτοια κατάσταση, να δημιουργήσει ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός, και μια παρατεταμένη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento.

Τη διαβεβαίωση ότι οι προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο είναι διαρκείς, και ότι η Αθήνα ενεργεί με αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία, και με γνώμονα την ασφάλεια των δύο αξιωματικών, έδωσε με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: ΕΡΤ1

The post Διαρκείς οι διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (video) appeared first on ert.gr.

Powered by WPeMatico

Check Also

Δ. Κουτσούμπας: Φτώχεια, ανεργία, πόλεμοι για τους πολλούς, αμύθητα κέρδη για μία χούφτα παράσιτα (video)

Με πολιτική συγκέντρωση και ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις …