Ν. Παππάς: Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η δίκαιη ανάπτυξη

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η δίκαιη ανάπτυξη και σ’ αυτόν μπορούν να συμβάλουν δυνάμεις του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

Ο κ. Παππάς κατηγορεί τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι υπονομεύουν την ομαλή πορεία της χώρας , επιμένοντας ότι «πρέπει να πάμε στην προληπτική γραμμή στήριξης» και σημειώνει: «Δεν θα τους περάσει. Για πρώτη φορά ολοκληρώνεται πρόγραμμα χωρίς μαύρες τρύπες και νέες απαιτήσεις, για πρώτη φορά η οικονομία ανακάμπτει πραγματικά».

Επιπλέον, ασκεί κριτική στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι εκφράζεται «με την ιδιότητα του αποτυχημένου υπουργού Οικονομικών του Σαμαρά, ο οποίος επιμένει ότι πρέπει οι χρεοκοπημένες επιλογές του να εφαρμοστούν εκ νέου» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να μείνει στις αρμοδιότητές του».

Σχολιάζοντας τις αλλαγές και προσθήκες υπουργών στην κυβέρνηση, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης είπε, ότι έγιναν συμπληρώσεις κενών θέσεων και «μία πολιτική ανοίγματος στον χώρο της δημοκρατικής Αριστεράς, με την επανασυστράτευση του Φώτη Κουβέλη» αναφέροντας ότι «το άνοιγμα αυτό δεν ήταν ούτε στιγμιαίο, ούτε τυχαίο» και τονίζοντας παράλληλα, ότι «δικός μας διαρκής στόχος είναι η διεύρυνση του φάσματος στήριξης αυτής της κυβέρνησης».

Στην κριτική που ασκείται για την απόφαση της εταιρείας ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές να προχωρήσει σε αύξηση των μισθών των εργαζομένων και στην πρόσληψη προσωπικού, ο κ. Παππάς απάντησε ότι «η ΝΔ παρουσιάζει έντονα αλλεργικά φαινόμενα όταν η ζωή των εργαζομένων βελτιώνεται» και πρόσθεσε ότι η εταιρεία συμμάζεψε μέσα σε ένα χρόνο τα οικονομικά της, το 2017 είχε ανάπτυξη 10% και κέρδη προσαυξημένα κατά 30%.

Σε ό, τι αφορά τα σκάνδαλα, ο κ. Παππάς είπε ότι θα ήταν «βαρύ, αχώνευτο και ασυγχώρητο» να κλείσει η Βουλή τα μάτια σε μία «σκαστή υπόθεση υπεξαίρεσης χρήματος, που διαπράχθηκε επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, συνοψίζοντας τα πεπραγμένα του υπουργείου του, ο κ. Παππάς είπε: «Οι νέες τεχνολογίες αξιοποιούνται σήμερα ως εργαλείο για την άρση ανισοτήτων. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσουν έδαφος για τη διεύρυνση παλιών ή τη δημιουργία νέων κρίσεων».

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας Νέα Σελίδα, σύμφωνα με το οποίο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, εμπλέκεται στη χρηματοδότηση της ιδιωτικής εταιρίας taxibeat.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Ν. Παππάς: Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η δίκαιη ανάπτυξη appeared first on ert.gr.

Powered by WPeMatico

Check Also

Δ. Κουτσούμπας: Φτώχεια, ανεργία, πόλεμοι για τους πολλούς, αμύθητα κέρδη για μία χούφτα παράσιτα (video)

Με πολιτική συγκέντρωση και ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις …