Θεοδωρικάκος: Δυνατότητα στις σχολικές επιτροπές να αγοράζουν λαπτοπ για τηλεκπαίδευση (video)

Για δυνατότητα στις σχολικές επιτροπές να μπορούν να αγοράσουν λαπτοπ για μαθητές που βρίσκονται σε αδυναμία, τα οποία μετά την επιδημία θα επιστρέφονται στα σχολεία ως ιδιοκτησία των μονάδων, μίλησε στην ΕΡΤ Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως είπε τη δυνατότητα θα εξετάσει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας ώστε να συμπεριληφθεί στην ΠΝΠ που θα εκδοθεί αυτές τις μέρες. Η χρηματοδότησή τους θα γίνεται είτε μέσω της εξοικονόμησης των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, είτε με τη συνδρομή των δήμων.

Μέχρι στιγμής δεν παρέχεται νομοθετικά αυτή η δυνατότητα, σημείωσε.

“Ο αριθμός αυτών των παιδιών δεν είναι μεγάλος οπότε υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων αυτήν την περίοδο είναι λίγα καθώς παραμένουν κλειστά. Εάν όμως δεν υπάρχει η χρηματική δυνατότητα, οι επιτροπές θα μπορούν να απευθύνονται στους δήμους” είπε.

Σε σχέση με το κατά πόσο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και κάποια λαπτοπ που αγοράστηκαν στις εκλογές από το υπουργείο, είπε ότι είναι μικρός ο αριθμός τους και έχουν ακατάλληλο λογισμικό.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Τέλος στη συζήτηση περί σύμπλευσης με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίασε το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με τη συμμετοχή των …