Άμπελ Φερέιρα: «Αυτοί καθόρισαν την καριέρα μου, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα περισσότερο απ΄όλους»

Τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, που πέρασε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού (2010-2012) , θεωρεί ο Άμπελ Φερέιρα ότι ήταν εκείνος που είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απόφασή του να γίνει προπονητής.

Αυτό αποκάλυψε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, μιλώντας στην τηλεόραση της A Bola, όπου αναφέρθηκε στους ανθρώπους που καθόρισαν την εξέλιξή του ως παίκτη και προπονητή.

«Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορούσε να διορθώσει τους παίκτες κάνοντας πολλές ερωτήσεις, ο Ζόρζε Ζέσους, από την άλλη πλευρά, μπορούσε να διώξει τις αμφιβολίες των παικτών, καλώντας τους να προσπαθούν να σκέφτονται πολύ μέσα στο παιχνίδι , κάτι που έκανε και ο Πάουλο Μπέντο», τόνισε ο Φερέιρα, ο οποίος ως παίκτης, είχε προπονητές όπως ο Κάρλος Καρμπαχάλ, ένας «τολμηρός στρατηγός», ο Ζοσέ Κουσέιρο o, ένας «γεννημένος για επικοινωνία», ο Λουίς Κάμπος, ο Αουγκούστο Ινάσιο και ο Πάουλο Αουτουόρι, ο οποίος «έκανε πολύ τεχνική προπόνηση».

Ως βοηθός συνεργάστηκε με τον Μάρκο Σίλβα, τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, τον Πάουλο Φονσέκα, τον Σέρτζιο Κονσεισάο και τον Ζοσέ Πεσέιρο.

Χωρίς αμφιβολία, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν αυτός που είχε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απόφαση του Άμπελ Φερέιρα να ξεκινήσει ως προπονητής.

«Ο Ζεσουάλδο είναι ο δάσκαλος, είναι ένας άνθρωπος που είχε ξεχωριστό για να σε διδάξει, για να σε καθοδηγήσει…», κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

Check Also

Super League : Επανεκκίνηση με δύο ντέρμπι

Έπειτα από απουσία τριών και πλέον μηνών, η Super League επιστρέφει το τριήμερο 6, 7 …