Ίασμος: 23 οικονομικοί μετανάστες σε καραντίνα, επιστρέφουν άλλοι 12 από Νορβηγία

Τηλεφωνική επικοινωνία με 23 κατοίκους του Ιάσμου, οι οποίοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό είχε ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν. « Κανείς τους δεν παρουσιάζει συμπτώματα, άπαντες εμφανίζονται απολύτως υγιείς.» διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή του και σημειώνει «Αύριο αεροπορικώς μεταφέρονται 12 συνδημότες μας στην Αθήνα από τη Νορβηγία. Με τη συνδρομή του δήμου Ιάσμου και με ασφάλεια θα μεταφερθούν στις οικίες τους και θα τεθούν σε υποχρεωτική 14ημερη καραντίνα.»

Ο κος Οντέρ Μουμίν σε παλαιότερη συνάντηση στο δημαρχείο

Ο δήμος έχει στη διάθεση του τα στοιχεία όλων όσοι επαναπατρίστηκαν και επαναπατρίζονται από τις Ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία. «Η συνεργασία μας με τις τοπικές αστυνομικές αρχές είναι άψογη και άκρως αποτελεσματική.» σημειώνει ο Οντέρ Μουμίν και καλεί για άλλη μια φορά τους συνδημότες του να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα κατ ΄ οίκον περιορισμού.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ενωμένοι δεν ξεχνάμε ότι όσοι επιστρέφουν από Ευρωπαϊκές χώρες είναι οικονομικοί μετανάστες και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με καχυποψία και προκαταλήψεις αλλά με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.» δηλώνει σημειώνοντας πως συνεχίζονται εντατικά οι απολυμάνσεις δρόμων, παιδικών χαρών, δημοσίων κτιρίων, στάσεων και πλατειών. «Πράττουμε με αίσθημα υψηλής ευθύνης ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την ασφάλεια και την υγεία των συνδημοτών μας.» καταλήγει ο κος Οντέρ Μουμίν.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ: Τσοτύλι Κοζάνης (trailer)

 ΚΥΡΙΑΚΗ 05/04/2020, στις 15:00  «Κυριακή στο Χωριό» Η «Κυριακή στο Χωριό», ταξιδεύει σε κάθε γωνιά …