Κέρκυρα: Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα προστασίας

Ερώτηση κατατέθηκε στις 26.03.2020 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τα μέτρα ελέγχου όσων επιστρέφουν από το εξωτερικό, προστασία των οικείων τους και μη περαιτέρω διάδοση του ιού.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ
Πολύ σωστά στους ερχόμενους από το εξωτερικό, προτείνεται η οικειοθελής καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών. Όμως δεν υπάρχει άλλος χώρος για τη διαμονή τους αυτές τις δεκατέσσερις ημέρες, εκτός από την οικία τους. Εκεί όμως διαμένει η υπόλοιπη οικογένεια στην οποία πιθανότατα συμπεριλαμβάνονται και ηλικιωμένα μέλη. Εάν, ο μη γένοιτο, ο νεοαφιχθείς έχει μολυνθεί από τον ιό, πιθανότατα θα τον μεταφέρει και στην οικογένεια. Στη συνέχεια, η μετάβαση κάποιου μέλους της οικογένειας σε χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ ή τα φαρμακεία, εμπεριέχει τον φόβο να μεταφερθεί ευρύτερα ο ιός. Δυστυχώς, δεν δίδεται καμία οδηγία για την συγκατοίκηση με τους από το εξωτερικό ερχόμενους και πιθανούς φορείς της νόσου.
Επιπροσθέτως, μαρτυρίες ταξιδιωτών, υποστηρίζουν πως δεν δίνονται πληροφορίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης κατά την άφιξη τους. Θερμομετρήσεις δεν γίνονται στο αεροδρόμιο, ούτε βέβαια τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
• Τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα για την προστασία των οικείων από τυχόν μολυσμένο οικογενειακό μέλος που έρχεται από το εξωτερικό;
• Τι πρόκειται να πράξει ώστε να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος για την κατάσταση της υγείας τους πέρα από την καταγραφή του ονόματος τους, του mail και του σταθερού τηλεφώνου τους;
Οι ερωτώντες Βουλευτές»

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την κρίση λόγω κορονοϊού στον τουρισμό – επισιτισμό

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό / Τουρισμό Γιώργο Χότζογλου, είχε …