Εκδήλωση για 77 χρόνια της ΕΠΟΝ

Μοιράσου το άρθρο:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν για τα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, τα ΤΟ Μαγνησίας της ΚΝΕ και το παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο κτίριο Παπαστράτου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Γιάννη Μπράτσου, Γραμματέα Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

“Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ διαπαιδαγωγηθήκαμε, πήραμε ζωντανά μαθήματα Ιστορίας, αλλά και δύναμη για τη συνέχεια, για τις σημερινές μάχες, κόντρα στις δυσκολίες της καθημερινής πάλης. Πήραμε δύναμη και πείρα για την καλύτερη προετοιμασία για τις μεγάλες ταξικές αναμετρήσεις που έρχονται. Είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε η νεολαία του ΚΚΕ που υπήρξε η ψυχή, ο καθοδηγητής και ο κύριος αιμοδότης αυτού του μεγάλου αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ.

 

Το ΚΚΕ έδωσε συνολικά στους λαϊκούς αγώνες και συγκεκριμένα την περίοδο εκείνη χιλιάδες από τα καλύτερα παιδιά του, δημιούργησε πρότυπα στάσης ζωής, καλλιέργησε στην πράξη τον μαζικό ηρωισμό…

Τους τιμάμε όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις για την ενίσχυση του αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Έτσι μπαίνουμε όλοι μας πιο αποφασιστικά στη μάχη ώστε η δράση μας το 2020 να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για να συναντηθούμε με πολλούς νέους και νέες σε όλους τους χώρους όπου ζει, εργάζεται, μορφώνεται και σπουδάζει η γενιά μας …”

Ακολούθησε παρουσίαση από τον Θανάση Βογιατζή πρόεδρο του παραρτήματος Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Βόλου, συγγραφέα, μέσα από ψηφιακό και φωτογραφικό αρχειακό υλικό, η πορεία ίδρυσης της ΕΠΟΝ, η σημαντική δράση της στην περιοχή του Βόλου, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που σημάδεψαν την δράση αυτή από τον Φλεβάρη του 1943 και μέχρι τα πρώτα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από αντάρτικα τραγούδια.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Η Κομισιόν θα εισηγηθεί νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την κατάρτιση νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) της ΕΕ για …