Οικονομική επιτροπή περιφέρειας Πελοποννήσου: Σημαντικές αποφάσεις

Την διενέργεια διαγωνισμών και όλων των υπόλοιπων σχετικών διαδικασιών, για την δακοκτονία του 2020, σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε στην Τρίπολη.

Επίσης, στη συνεδρίαση, εγκρίθηκε η διαδικασία που σηματοδοτεί την έναρξη της εκπόνησης μελέτης που αφορά την ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης, το οποίο αποτελεί αίτημα χρόνων της κοινωνίας της λακωνικής πρωτεύουσας.

Εγκρίθηκε, επίσης η κατακύρωση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για τα έργα προστασίας στο λιμάνι Πλάκας του Λεωνιδίου.

Εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή -με σκοπό να προχωρήσει το συντομότερο η υλοποίηση της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- ενέκρινε τον ορισμό δικηγόρων για τη δικαστική εκπροσώπηση της Περιφέρειας, ενώπιον του Εφετείου Ναυπλίου, στις προσφυγές που έχουν γίνει, κατά της κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, για την κατασκευή των ΟΕΔΑ(Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων) στις Π.Ε. Αρκαδίας και Λακωνίας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή, ενέκρινε τη διενέργεια δύο διαγωνισμών για τον καθαρισμό και την διαγράμμιση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, στην Π.Ε. Αρκαδίας, προκειμένου αυτό να καταστεί ασφαλές για όσους το χρησιμοποιούν.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί στην Τρίπολη, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με συνολικά 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

από το www.ppel.gov.gr
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Η Κομισιόν θα εισηγηθεί νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την κατάρτιση νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) της ΕΕ για …