Την Κυριακή στα καρναβάλια της Ικαρίας

Μοιράσου το άρθρο:

Την Κυριακή 1η Μαρτίου οι Ικαριώτισσες-τες , μικροί μεγάλοι, βγαίνουν στους δρόμους του Ευδήλου, του Αγίου Κηρύκου και μέσω της μεταμφίεσης ξένοιαστοι και ορεξάτοι είναι πανέτοιμοι για να γλεντήσουν και να ξορκίσουν έστω και για λίγο τις δυσκολίες των καιρών. Το τέλος του χειμώνα πλησιάζει, ο ερχομός της άνοιξης είναι προ των πυλών, η γη “ξυπνά” από την χειμερία νάρκη, και αναγεννάτε. Για τους αρχαίους λαούς ο κύκλος αυτός της αναγέννησης της φύσης, είχε σχέση και με τις ανθρώπινες ψυχές και συμβολίζονταν με το φόρεμα της μάσκας, όπως λένε οι λαογράφοι. Μασκαράδες λοιπόν, ενωθείτε:
Το 27ο Πανικαριακό Καρναβάλι είναι εδώ!
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 9 Φλεβάρη στον Άγιο Πολύκαρπο με τους Κουδουνάτους και Μουτσουνάρηδες που έδωσαν την πανηγυρική έναρξη!
Συνεχίστηκαν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου με το Disco Party Μασκέ και ολοκληρώνεται με την μεγάλη παρέλαση στη πλατεία του Ευδήλου την Κυριακή 1η Μαρτίου (Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) με τη συμμετοχή γκρουπ και καρναβαλιστών από όλη την Ικαρία!
Την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου ξεκινάν και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις με παρέλαση και άλλες εκπλήξεις.

Ο πολιτιστικός σύλλογος “Αντίλαλοι” και ο Σύλλογος Νέων Αγίου Κηρύκου ετοίμασαν επίσης το αποκριάτικο έθιμο με τους “Τραγόμορφους και Κουδουνάτους” την ίδια ημέρα, στην πλατεία Αγίου Κηρύκου, μετά τις 9 το βράδυ.

Η συγκέντρωση για την προετοιμασία θα γίνει από το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην αίθουσα των Γλαρέδων.
“Ένα Αποκριάτικο έθιμο που αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στην Ικαρία, όπου  θέλει να ξορκίσει το ”κακό”, δίνοντας στους συμμετέχοντες την διονυσιακή τελετουργία που τις μέρες τις Αποκριάς ήταν και είναι διάχυτη και στο νησί μας. Υιοθετούνται όλοι οι  συμβολισμοί της αποκριάς:  της απελευθέρωσης και του αυθορμητισμού. Και όλα αυτά μέσα από τη συντροφικότητα, την κοινωνικοποίηση και τη χαρά της μοιρασιά”, όπως τονίζουν..καλή διασκέδαση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή αφού αυτή εγγυάται την διασκέδαση όλων….

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Η Κομισιόν θα εισηγηθεί νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την κατάρτιση νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) της ΕΕ για …