Ζητά έγκαιρη έναρξη του προγράμματος τουριστικής βίζας

Μοιράσου το άρθρο:

Το Επιμελητήριο Λέσβου εκφράζοντας εγκαίρως την ανησυχία του σχετικά με το «πιλοτικό πρόγραμμα» χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, απέστειλε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, επιστολή προς τα Υπουργεία, Εξωτερικών, Τουρισμού, και Προστασίας του Πολίτη.

Δεδομένου ότι φέτος οι γιορτές κατά τις οποίες μεγάλη μερίδα Τούρκων επισκεπτών ταξιδεύει, χρονολογούνται νωρίτερα, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, ζήτησε από τα αρμόδια Υπουργεία, το «πιλοτικό πρόγραμμα» να τεθεί σε ισχύ από αρχές Απριλίου.

Κατά την επιστολή τονίζεται ότι η εφαρμογή του εν λόγου προγράμματος τα τελευταία χρόνια, αποτελεί ιδιαίτερα θετικό μέτρο για τον τουρισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με στοχευμένη και δυναμική προώθηση του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας. Λαμβάνοντας δε υπόψη, ότι τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου υστερούν τουριστικά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, αλλά και το πλήγμα που έχουν δεχτεί από τις προσφυγικές / μεταναστευτικές ροές που έχουν επωμιστεί, η μη έγκαιρη εφαρμογή του μέτρου αυτού, θα προκαλέσει περεταίρω μείωση στις ήδη μειωμένες, για άλλους λόγους, αφίξεις των τουριστών στα νησιά μας.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Κομοτηνή: 29-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις – ert.gr

Στη Σμύνθη σήμερα ο Νίκος ΧαρδαλιάςΣτην γνωστοποίηση ότι στη μια σήμερα το μεσημέρι θα βρίσκεται …