Προγραμματισμός παρεμβάσεων σε σχολεία του δήμου Ρεθύμνου

Μια σειρά από εργασίες προγραμματίζονται για το Πάσχα και την καλοκαιρινή περίοδο σε σχολικές μονάδες του δήμου Ρεθύμνου, ενώ ήδη εκτελούνται μικρές εργασίες αυτό το διάστημα σε σχολεία που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν.
Όπως τόνισε η αντιδήμαρχος υπεύθυνη για θέματα παιδείας, Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα η πρώτη μεγάλη εργολαβία που θα «τρέξει» θα είναι τον Ιούλιο. Όμως, με χρήματα από ίδιους πόρους του δήμου και με μικρές εργολαβίες της Τεχνικής Υπηρεσίας ξεκίνησαν σε κάποια σχολεία εργασίες για ανάγκες που υπάρχουν. Σχολεία τα οποία χαρακτηρίζει παραμελημένα.
«Στις γιορτές των Χριστουγέννων έγιναν αρκετές βελτιώσεις στο σχολείο της Αργυρούπολης.
Τις τελευταίες εβδομάδες δουλεύεται το 1ο ΕΠΑΛ που ήταν πολύ παραμελημένο. Ελαιοχρωματιστές και ηλεκτρολόγοι θα δουλεύουν για ένα μήνα εκεί και επίσης θα κάνουμε κάποιες στοχευμένες παρεμβάσεις. Αλλάξαμε πατώματα σε αίθουσες που ήταν ανάγκη και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και το Πάσχα στο σχολείο. Θα αλλαχθούν τα καλοριφέρ. Θα γίνουν βελτιώσεις στους καυστήρες. Στο 2ο γυμνάσιο Ρεθυμνου επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις, είναι ένα μεγάλο σχολείο με πολλές ανάγκες.
Η ΣΑΤΑ του 2020 θα πάει σε αυτά τα δυο σχολεία κυρίως, το ΕΠΑΛ και το 2ο γυμνάσιο».
Παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης σε νηπιαγωγεία του δήμου.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ενεργοποίηση του Μηχανισμού Έκτακτης Υποστήριξης προτείνει το Κολλέγιο των Επιτρόπων

Την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Έκτακτης Υποστήριξης (Emergency Support Instrument) για τον κορονοϊό στην Ελλάδα αποφάσισε  …