Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο τα ΟιΝοτικά

Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται για 13η χρονιά να καλωσορίσουν τους φίλους του Κρητικού αμπελώνα στην έκθεση «ΟιΝοτικά», που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες Ηρακλείου.

Η έκθεση θα ανοίξει το Σάββατο στις 5 το απόγευμα, την Κυριακή θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ τη Δευτέρα θα είναι ανοιχτή 12 το μεσημέρι με 6 το απόγευμα μόνο για επαγγελματίες.

Οι Κρήτες οινοποιοί και η ομάδα του Wines of Crete έχουν ετοιμάσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν την έκθεση, όπου θα συμμετάσχουν 32 οινοποιεία του νησιού. Στα ΟιΝοτικά θα παρευρεθούν επίσης μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόοων, καθώς και ο φετινός καλύτερος Έλληνας οινοχόος, που θα παρουσιάσουν τρία πολύ ενδιαφέροντα οινικά σεμινάρια.

Φέτος τα σεμινάρια που θα παρουσιάσει η οινοχόος, Υρώ Κολιακουδάκη, θα εστιάσουν σε δύο ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Κρήτη, το Λιάτικο και το Ασύρτικο.

Την Κυριακή ο Ηλίας Μαμαλάκης, μαζί με τον γνωστό σεφ Χρήστο Λάπα, θα ταξιδέψουν γευστικά το κοινό 4.000 χρόνια πριν.

Στην έκθεση θα λειτουργεί και οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού, όπου οι φιάλες θα πωλούνται σε συμβολική τιμή και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Ενεργοποίηση του Μηχανισμού Έκτακτης Υποστήριξης προτείνει το Κολλέγιο των Επιτρόπων

Την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Έκτακτης Υποστήριξης (Emergency Support Instrument) για τον κορονοϊό στην Ελλάδα αποφάσισε  …