Συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Ο απολογισμός στην ατζέντα-Ζωντανή μετάδοση

Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό αντικείμενο το κείμενο απολογισμού της πορείας του κόμματος και τα συμπεράσματά του. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το πρωί με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Παρακολουθήστε ζωντανά τις εργασίες από το ert.gr.

Η σύνθεση απόψεων σε κρίσιμα εσωκομματικά ζητήματα είναι το ζητούμενο της Κ.Ε. η οποία πραγματοποιείται μετά από εσωκομματικές αναταράξεις, κι αφού χρειάστηκε να αναβληθεί καθώς ήταν προγραμματισμένη για το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ακολούθησε μπαράζ συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων, έως ότου επιτευχθεί ένας προωθητικός συμβιβασμός όλων των πλευρών στην τελευταία συνεδρίαση της Π.Γ. την περασμένη βδομάδα.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση:

1.Ως προς τον τίτλο του κόμματος, ο Πρόεδρος Α. Τσίπρας θα καταθέσει την πρότασή του στην Κεντρική Επιτροπή, για σχετική προσθήκη στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ.

Σε περίπτωση που κατατεθούν κι άλλες προτάσεις, τότε το ζήτημα θα τεθεί σε δημοψήφισμα των μελών με δεσμευτικό χαρακτήρα, τις ημερομηνίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

2.Το κείμενο απολογισμού που θα τεθεί προς έγκριση στη ΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει επ αυτού, ότι αποτελεί τη μόνη πολιτική δύναμη που προχωρά σε πλήρη αποτίμηση της κυβερνητικής του θητείας, συζητώντας ανοιχτά και δημοκρατικά τα επιτεύγματα, τις ιστορικές κατακτήσεις αλλά με ειλικρίνεια και τις όποιες παραλείψεις ή αστοχίες.

Ως προς τον οδικό χάρτη για το συνέδριο αποφασίστηκε, να προταθεί στην Κ.Ε.:

-Συνεδρίαση της ΚΕΑ στις 23.02, το επόμενο Σ/Κ (στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ) όπου θα εγκριθούν οι θέσεις για το 3ο Συνέδριο.

-Οι προσυνεδριακές συνελεύσεις να ξεκινήσουν στις 13 Μαρτίου

-Υπολογίζεται ότι στο Συνέδριο θα συμμετέχουν περίπου 5.000 με 6.000 σύνεδροι.

-Θα εξεταστεί η δυνατότητα ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων συμβουλευτικού χαρακτήρα για προγραμματικά ζητήματα στη διαδικτυακή πλατφόρμα του iSYRIZA.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

Συνελήφθη 26χρονος για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και ναρκωτικά

Συνελήφθη στην Κω από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), σε συνεργασία …