Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα το 2022 είχε διπλάσια οικονομική μεγέθυνση από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης

«Θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη οδύνη μου για το δυστύχημα των Τεμπών, μία ανείπωτη τραγωδία, η οποία μας έχει συγκλονίσει όλους και έχει απλώσει ένα δίχτυ βαθιάς οδύνης σε όλη την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας από τη συνεδρίαση του Eurogroup τις Βρυξέλλες.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου, Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους», τόνισε ενώ συμπλήρωσε ότι «θα τα καταφέρουμε, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη και έχει δεσμευθεί να κάνει το παν έτσι ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια των μεταφορών και να δημιουργήσει μία πατρίδα υψηλών προσδοκιών».

Ο κ. Σταϊκούρας συνέχισε, λέγοντας: «Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, στο πεδίο της οικονομίας, αυτό επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα το 2022 είχε διπλάσιο αριθμό οικονομικής μεγέθυνσης από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει σημαντικά την ανεργία. Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι έχει έναν επίμονο πληθωρισμό, αυτός είναι ο τέταρτος χαμηλότερος μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα κατάφερε να διοχετεύσει τους τρίτους υψηλότερους πόρους, ως ποσοστό του ΑΕΠ, για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και ταυτόχρονα επιτύχαμε βελτίωση της σταθερότητας των δημόσιων οικονομικών».

«Όλα αυτά είναι μία ισχυρή παρακαταθήκη σε μία Ευρώπη υψηλών νέων προκλήσεων, σε γεωπολιτικό επίπεδο, μίας νομισματικής πολιτικής που γίνεται όλο και πιο συσταλτική και μίας δημοσιονομικής πολιτικής που μελλοντικά θα γίνει πιο αυστηρή. Τα τελευταία χρόνια, όλοι μαζί, στην Ελλάδα πετύχαμε σημαντικές νίκες. Μπορούμε να πετύχουμε και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, με δημιουργικότητα, με αποφασιστικότητα και με συνέπεια. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κράτος, ένα πιο αποτελεσματικό κράτος, ένα πιο διαφανές κράτος. Είναι η ώρα της ευθύνης, για όλους μας», είπε κλείνοντας ο υπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Νέος κατώτατος μισθός: Αύριο η ανακοίνωση – Στα 830 ευρώ το επικρατέστερο σενάριο

Αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου αναμένεται η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού μετά από έγκριση του …

Hide picture