Τσέφεριν: «Η UEFA δεν έχει σκοπό το κέρδος»

 

O πρόεδρος της UEFA, μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης (2022) για τις συνθήκες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, εξέφρασε τη χαρά του για την ταχεία ανάκαμψη του κόσμου του ποδοσφαίρου μετά την πανδημία Covid-19.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ανακάμπτει από την πανδημία, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη ζωτικότητα, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητά του. Τα πιο σημαντικά αποτελέσματα είναι εκτός γηπέδου, έχουμε αγωνιστεί ακούραστα με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινότητα για να προστατεύσουμε και να προωθήσουμε τις θεμελιώδεις αξίες στην καρδιά του παιχνιδιού μας. Οι καταιγίδες κάνουν τα δέντρα να ριζώνουν βαθύτερα. Mετά από τόσες πολλές κρίσεις, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια είναι πιο ενωμένη από ποτέ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όμως, ο Σλοβένος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας εστίασε στην ομιλία του στη νέα μορφή των ευρωπαϊκών κυπέλλων, ιδιαίτερα στο Champions League, μετά το 2024:

«Έχουμε μια νέα μορφή για μετά το 2024 στις διοργανώσεις ανδρών της UEFA για συλλόγους. Προέκυψε μετά από μακρά διαβούλευση με ομάδες, πρωταθλήματα, ομοσπονδίες, φιλάθλους, παίκτες και προπονητές. Η συμμετοχή θα διευρυνθεί και θα δημιουργηθούν νέα έσοδα που θα αναδιανεμηθούν. Περισσότερη ελκυστικότητα και δημοτικότητα για τις διοργανώσεις μας, χαίρομαι που η νέα μορφή εγκρίθηκε ομόφωνα από την ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων). Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ήταν σύμφωνα, είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Είναι ζωντανή απόδειξη της δέσμευσης της UEFA στις αξίες του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου, για την υπεράσπιση των ανοιχτών διοργανώσεων, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το παιχνίδι της ελίτ ωφελεί όλα τα επίπεδα της ποδοσφαιρικής πυραμίδας» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Οι μεταρρυθμίσεις μετά το 2024 θα μεταφέρουν τα οφέλη σε ένα νέο επίπεδο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η επιτυχία της UEFA προσελκύει την προσοχή και όσων βλέπουν το ποδόσφαιρο αποκλειστικά για κέρδος, παραμελώντας τον αντίκτυπό του στην κοινότητα και τον πολιτισμό. Ενάντια στην ουσία του αθλήματός μας, του οποίου τις αληθινές αρχές θα υπερασπιζόμαστε πάντα. Ο ρόλος μας είναι επίσης να διασφαλίσουμε ότι οι σύλλογοι παραμένουν οικονομικά βιώσιμοι, τόσο εμείς όσο και οι ομοσπονδίες-μέλη παραμένουμε σε εγρήγορση, έτοιμοι να εφαρμόσουμε τους νέους κανονισμούς δίκαια, αυστηρά και με συνέπεια».

Στο τελευταίο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στους φιλάθλους:

«Η UEFA είναι και θα είναι πάντα διαθέσιμη στους φιλάθλους. Το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει πάντα ότι η UEFA δεν έχει σκοπό το κέρδος και επανεπενδύει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της στο ποδόσφαιρο».//

ΠΗΓΗ

Check Also

Σκόνταψαν στην Ατλάντα οι Σέλτικς | Κόλλησαν στο Σαν Αντόνιο οι Σανς

  Οι 22 από τις 30 ομάδες του “μαγικού κόσμου” πάτησαν παρκέ τα ξημερώματα της …

Hide picture