Τραγωδία στα Τέμπη: Σε κλίμα οδύνης οι κηδείες των θυμάτων – Οι τραγικές ιστορίες τους

Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι σε πολλά από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπτη.

Θρήνος στο Κορδελιό για τον Βαγγέλη Μπουρνάζη και τον 15χρονο γιο του. Ο 55χρονος πρώην αστυνομικός είχε έρθει στην Αθήνα για να δει τον πρωτότοκο γιο του και την μόλις λίγων μηνών εγγονή του και επέστρεφαν με τον 15χρονο με το μοιραίο τρένο. Η κηδεία τους τελέστηκε το πρωί στο Κορδελιό. Τραγική ειρωνία: Η γυναίκα του είχε φύγει από τη ζωή πριν από πέντε χρονια από καρκίνο. Πίσω μένουν δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας.

Στην Αταλάντη στις 3:00 το μεσημέρι η 28χρονη Ελπίδα Χούπα θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία. Όπως έγινε γνωστό, την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην πόλη της Αταλάντης.

Στη 1:00 το μεσημέρι αναμένεται η κηδεία του 29 χρονου Δημήτρη Οικού από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία. Ο άτυχος μηχανοδηγός του ΟΣΕ ήταν αδειούχος τις ημέρες εκείνες και επέστρεφε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη όπου και η έδρα της εργασίας του Αναμένεται να συρρεύσει πολύς κόσμος στην κηδεία του.

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε κλίμα οδύνης οι κηδείες των θυμάτων – Οι τραγικές ιστορίες τους

Απέραντη θλίψη, σκόρπισε στην Αμφιθέα του δήμου Μεσσήνης, η είδηση ότι ανάμεσα στα 57 θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρισκόταν και ο 52χρονος συγχωριανός τους Γιώργος Φωτόπουλος. Το άψυχο σώμα του που βρέθηκε στα συντρίμμια του τρένου στα Τέμπη, ταυτοποιήθηκε χθες από οικείους του, και σήμερα στις 2:30 μ.μ. αναμένεται να τελεστεί η κηδεία του, στον τόπο καταγωγής του, την Αμφιθέα.

Πάνδημο το τελευταίο αντίο στον 20χρονο φοιτητή της γεωπονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Τάσο Κουτσόπουλο, που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα. “Μαμά θα αργήσω κοιμήσου…” φέρεται να είναι το τελευταίο μήνυμα προς τη μητέρα του λόγω των καθυστερήσεων της αμαξοστοιχίας να ξεκινήσει προς Θεσσαλονίκη. Την εξόδιο ακολουθία στην Καρδίτσα τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη και ώρα 13.30, φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίοστη Βασιλική Χλωρού. Η 55χρονη Βασιλική, μητέρα τεσσάρων παιδιών, είχε ταξιδέψει στη Λάρισα, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, μαζί με την οικογένειά της. Όλοι επέστρεψαν με αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, εκείνη όμως έμεινε πίσω, καθώς είχε ραντεβού με γιατρό και αποφάσισε να επιστρέψει αργότερα με το μοιραίο τρένο.

Φίλοι και συγγενείς θα συνοδεύσουν σήμερα στην τελευταία του κατοικία τον Νικήτα Καραθεοδώρου, στις 13:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος στην Καλαμαριά. Στην ίδια εκκλησία, την ίδια ώρα, θα γίνει και η κηδεία της Καλλιόπης Πορφυρίδου, φοιτήτριας Θεολογίας του ΑΠΘ και συντρόφου του Νικήτα. Ο 23χρονος Νικήτας, πυροσβέστης στο επάγγελμα και παράλληλα σπουδαστής στο τμήμα Ψυχολογίας, το μοιραίο βράδυ πήρε το τρένο μαζί με τη σύντροφό του, Καλλιόπη (Κέλλυ) Πορφυρίδου, από την Αθήνα για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους. Και οι δύο βρίσκονταν στο βαγόνι-εστιατόριο του τρένου.

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε κλίμα οδύνης οι κηδείες των θυμάτων – Οι τραγικές ιστορίες τους

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα, στη 1:00 μετά το μεσημέρι, στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου, συγγενείς και φίλοι στην 50χρονη Μαίρη Μουρτζάκη. Βαρύ είναι το πένθος και στον τόπο καταγωγής της, το Αντισκάρι του δήμου Φαιστού, στη Μεσαρά, αλλά και στο Ηράκλειο, τόπο κατοικίας της μέχρι πριν από λίγο καιρό. Μετακόμισε όταν έπιασε δουλειά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η βάρδια της στο κυλικείο του Intercity, ωστόσο, την περασμένη Τρίτη, έμελλε να είναι και η τελευταία για την 50χρονη γυναίκα από την Κρήτη.

Στη Λυκούρια Καλαβρύτων στις 2:00 μετά το μεσημέρι θα ψάλλει η νεκρώσιμος ακολουθία για την Αναστασία Παπαγγελή. Η 19χρονη φοιτήτρια σπούδαζε Γεωπονική στο ΑΠΘ, βρισκόταν στο μοιραίο τρένο και είχε επιβιβαστεί στο τρίτο βαγόνι.

Αβάσταχτος ο πόνος και στην Κύπρο. Η κηδεία της άτυχης Αναστασίας Αδαμίδη τελείται στις 14:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο, ενώ στις 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου οδηγείται στην τελευταία του κατοικία και ο αδικοχαμένος φοιτητής Κυπριανός Παπαϊωάννου.

Θρήνος και στην Κέρκυρα, εκεί όπου έφτασε λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα της Κυριακής η σορός της άτυχης 55χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η ταυτοποίηση της σορού έγινε με τη μέθοδο DNA, με γενετικό υλικό που έδωσαν συγγενικά της πρόσωπα στο νοσοκομείο της Λάρισας. Η 55χρονη ήταν εργαζόμενη στον ΟΣΑ ενώ η κηδεία της αναμένεται να γίνει την Τρίτη στο χωριό Βιταλάδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Καιρός: Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και …

Hide picture