Τέμπη: Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Στο σημείο της τραγωδίας ο Γ. Γεραπετρίτης

Στη Λάρισα και στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, θα μεταβεί σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ είναι προγραμματισμένη για σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με τη συμμετοχή των καθηγητών Βασιλείου Προφυλλίδη και Χρήστου Πυργίδη και του προέδρου, Ιωάννη – Κωνσταντίνου Χαλκδιά.

Η έρευνα θα είναι διαφανής και ενδελεχής, διαμηνύει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η επιτροπή υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη, θα εξετάσει μεταξύ άλλων και τις διαχρονικές στρεβλώσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων στη χώρα μας.

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ειδική επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα είναι το εξής: Θα παραδώσουν το πόρισμα για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στον Υπουργό και θα δημοσιοποιηθεί. Στόχος να είναι έτοιμο στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Θα οριστεί ένα σχέδιο για την κατανομή των αρμοδιοτήτων. Θα κληθούν τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες, ειδικοί στα σιδηροδρομικά ατυχήματα.

Την Τρίτη, ο κ. Γεραπετρίτης, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, για επιτόπια επιθεώρηση συγκοινωνιακών υποδομών, ενώ την επομένη (8 Μαρτίου, 11:00), θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στο μεταξύ, σήμερα, θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία «το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Καιρός: Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και …

Hide picture