Πρόωρο… αντίο στο Indian Wells από τον Τσιτσιπά

 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποχαιρέτησε με το… καλημέρα το 1000αρι τουρνουά της Καλιφόρνια, μιας και ηττήθηκε με 2-1 από το Νο.87 της παγκόσμιας κατάταξης, Τζόρνταν Τόμπσον.

Το πρώτο σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να διατηρεί το σερβίς του και ταυτόχρονα να μην μπορεί να… σπάσει αυτό του αντιπάλου του. Κάπως έτσι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Αυστραλός κυριάρχησε σε απόλυτο βαθμό και πήρε προβάδισμα νίκης με το εκκωφαντικό 7-0. Σε εκείνο το σημείο χτύπησε… καμπανάκι για τον “Στεφ”, ο οποίος μπήκε εντελώς διαφορετικά στο δεύτερο σετ. Μόλις στο πρώτο γκέιμ κατάφερε να κάνει μπρέικ, παίρνοντας έτσι σαφές προβάδισμα. Ο Τόμπσον απάντησε με τον ίδιο τρόπο επαναφέροντας την ισορροπία αλλά ο 24χρονος έκανε νέο “σπάσιμο” για το 2-1. Στη συνέχεια απέδειξε ότι είναι ανώτερος και έκλεισε το σετ με 6-4 για να ισοφαρίσει το ματς σε 1-1.

Στην αρχή του τρίτου σετ ο Τσιτσιπάς έπαιρνε με άνεση τα γκέιμ του δικού του σερβίς, ενώ πίεζε αφόρητα σε αυτά του αντιπάλου του. Το μπρέικ όμως δεν ήρθε, μιας και ο 28χρονος “άντεξε”. Κάπως έτσι υπήρξε νέο τάι μπρέικ, το οποίο και θα έλυνε τις διαφορές των δύο τενιστών. Εκεί, ο Αυστραλός αποδείχθηκε ανώτερος και με 7-5, τελειώνοντας το ματς και παίρνοντας την πρόκριση. Στη “φάση των 32” θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Κρέσι (Η.Π.Α.) και Ταμπίλο (Χιλή).//

Τα σετ: 7(7)-6(0), 4-6, (7)6-6(5)

ΠΗΓΗ

Check Also

Σκόνταψαν στην Ατλάντα οι Σέλτικς | Κόλλησαν στο Σαν Αντόνιο οι Σανς

  Οι 22 από τις 30 ομάδες του “μαγικού κόσμου” πάτησαν παρκέ τα ξημερώματα της …

Hide picture