Ο Αντσελότι πήρε θέση για τα προβλήματα ρατσισμού στη La Liga

 

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, επεσήμανε ότι «το πρωτάθλημα έχει πρόβλημα με τον ρατσισμό», μετά το νέο περιστατικό σε βάρος του Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος αποβλήθηκε στο τέλος του αγώνα με την Βαλένθια, που έληξε με νίκη 1:0 των “νυχτερίδων”.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, το κοινό στο γήπεδο “Μεστάγια” έβριζε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς τον Βραζιλιάνο παίκτη των Μαδριλένων. Ο Κάρλο Αντσελότι άκουσε το γήπεδο να φωνάζει “μαϊμού” στα ισπανικά, αλλά ένας δημοσιογράφος του είπε στην συνέντευξη Τύπου, ότι οι θεατές στην πραγματικότητα φώναζαν “tonto”, που σημαίνει “ανόητος”.

«Σκέπτομαι να βγάλω έναν παίκτη λόγω ρατσισμού, δεν μου είχε συμβεί ποτέ. Αυτό που συνέβη σήμερα έχει ήδη συμβεί σε εμάς, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Είναι απαράδεκτο. Η ισπανική La Liga έχει πρόβλημα με τον ρατσισμό. Και το πρόβλημα δεν είναι ο Βινίσιους. Ο Βινίσιους είναι το θύμα. Αλλά υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μια εξήγηση που δεν έπεισε τον Αντσελότι: «Γιατί πιστεύεις ότι ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα; Επειδή το κοινό φώναζε “ηλίθιος” στον Βινίσιους; Όχι. Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα επειδή εφήρμοσε το πρωτόκολλο ρατσισμού».

Περίπου στο 70ο λεπτό του αγώνα, ο Βινίσιους υπέδειξε έναν οπαδό και στην συνέχεια οι παίκτες πήγαν να αναφέρουν τα γεγονότα στον διαιτητή. «Τον ρώτησα εάν ήθελε να συνεχίσει να παίζει, και ήθελε να συνεχίσει. Ο διαιτητής μού είπε ότι έπρεπε επίσης να συνεχίσει και ότι θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο, εάν συνέβαινε ξανά το περιστατικό. Συνέβη ξανά, γιατί όταν τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα, όλο το γήπεδο άρχισε να τραγουδάει «μαϊμού, μαϊμού». Αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί. Είμαι πολύ στεναχωρημένος», επεσήμανε ο Αντσελότι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συμπλοκή του Βραζιλιάνου επιθετικού και του Ούγκο Ντούρο, οδήγησε στην αποβολή του “Βίνι” στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ο διαιτητής αποφάσισε να μην επιβάλει κυρώσεις στον παίκτη της Βαλένθια.//Α.

ΠΗΓΗ

Check Also

Σκόνταψαν στην Ατλάντα οι Σέλτικς | Κόλλησαν στο Σαν Αντόνιο οι Σανς

  Οι 22 από τις 30 ομάδες του “μαγικού κόσμου” πάτησαν παρκέ τα ξημερώματα της …

Hide picture