Κυρ. Βελόπουλος «Στο Κέντρο»: Δεν θα συνεργαστώ με κανέναν

Δεν θα συνεργαστώ με κανέναν στις εκλογές, είπε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος προσθέτοντας πως «αν θα αποκτήσει αυτή η χώρα σοβαρή κυβέρνηση, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που αναλαμβάνει τις ευθύνες της και δεν κάνει διάχυση ευθυνών».

«Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ; Καλά αυτοί πρόδωσαν τη Μακεδονία και θα πάω εγώ μαζί τους; Κύριε Κουβαρά, στο θέμα της Μακεδονίας, εγώ είμαι κάθετος. Προέρχομαι από τη Μακεδονία, είμαι Μακεδόνας, Μακεδόνας. Την προδοσία της Μακεδονίας δεν τη σηκώνω με τίποτα. Δεν θα μπορώ να πετάξω εγώ. Δεν θα περνάω από τα Τέμπη μετά, και είναι λογικό και δικαιολογημένο», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

Ερωτηθείς για το αν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη που διερευνά δικαστικά την τραγωδία των Τεμπών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απάντησε πως δεν έχει, διευκρινίζοντας πως αμφισβητεί «το αξιακό σύστημα της όποιας κυβέρνησης».

«Δεν ομιλώ γι’ αυτήν, για όλες. Γιατί είναι γρανάζι η Δικαιοσύνη στην παράνομη κυβέρνηση», επεξήγησε ο κ. Βελόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται και να είναι τίμια».

Υπενθύμισε δε πως την επόμενη μέρα που έγινε στα Τέμπη το συμβάν είχε πει στη Βουλή πως «δεν μπορεί ο γιος του Ντογιάκου να είναι μετακλητός στο υπουργείο, την ώρα που ψάχνουμε το υπουργείο, ο πατέρας, πού υπάρχουν λάθη».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Mega ο κ. Βελόπουλος δήλωσε: «Αυτός είναι ο υπ’ ατμόν πρωθυπουργός; Είπε ότι «αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί»; Δηλαδή επί τοις εκατό κυβερνάμε; Φταίω 40 εγώ, 60 ο άλλος, 30%, 20%;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Στο ερώτημα αν φταίνε όλοι το ίδιο, ο κ. Βελόπουλος απάντησε πως «όλοι μα όλοι, αν δεν έφταιγαν, έπρεπε να βγουν την επομένη μέρα των Τεμπών, να πουν όλοι συγγνώμη, και από το ’12 όλοι οι πολιτικοί που ενεπλάκησαν, υπουργοί Υποδομών Μεταφορών, να μην κατέβαιναν στις εκλογές».

«Δεν υπάρχει «λειτουργούσε στο 62% η τηλεματική». Δηλαδή στο υπόλοιπο 38 κινδύνευαν ζωές και το ξέραμε;», πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος και για άλλη μια φορά αναρωτήθηκε: «Είπε ο κ. Τσίπρας σήμερα – το 62% είχε πει ο κ. Σπίρτζης, σήμερα μας είπε το 72%, κάθε μέρα περνάει και το ποσοστό – δηλαδή μας λέει ότι στο 72% λειτουργούσε η τηλεματική, στο 28 όμως υπήρχε κίνδυνος να πεθάνετε. Είναι σοβαρό κράτος αυτό;».

Ερωτηθείς αν ο ίδιος ως βουλευτής Λάρισας, δεν είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά στο Σταθμαρχείο, ο κ. Βελόπουλος απάντησε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2020 «μέσα στη Βουλή υπάρχει ομιλία μου που μιλά για νεκρούς που θα θρηνήσουμε στον σιδηρόδρομο λόγω ελλείψεως τηλεδιοίκησης».

Όσον αφορά το αν θεωρεί ότι για να αλλάξει το δημόσιο πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση και ενδεχομένως απολύσεις, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ήταν ξεκάθαρος πως «αξιολόγηση σημαίνει ότι, αν δεν μου κάνεις φεύγεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Ν. Δένδιας: Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου συνιστά ευκαιρία ιστορικής και εθνικής ενδοσκόπησης

Μουσική εκδήλωση διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την ευκαιρία του …

Hide picture