Ισραήλ: Συνελήφθη Παλαιστίνιος που κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας

Ο ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος που «σχεδίαζε να τον δολοφονήσει» συνελήφθη «πριν από λίγες εβδομάδες» από την αστυνομία.

«Ένας Άραβας ύποπτος, κάτοικος Ιερουσαλήμ, ο οποίος σχεδίαζε να δολοφονήσει τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, συνελήφθη πριν από λίγες εβδομάδες από την αστυνομία σε συνεργασία με τη Σιν Μπετ, την υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ισραηλινού υπουργού.

Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για τις κινήσεις του υπουργού και έλαβε χρήματα από «τρομοκράτες γειτονικής χώρας» για να διαπράξει το έγκλημα που σχεδίαζε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν κατονομάζει τη χώρα στην οποία αναφέρεται.

«Θα εξακολουθήσω να ακολουθώ μια ισχυρή, δεξιά πολιτική (…) προκειμένου να καταπολεμήσω την τρομοκρατία και να αποκαταστήσω την ασφάλεια και την τάξη στους δρόμους της χώρας», υπογραμμίζει ο ισραηλινός υπουργός.

Ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος «Εβραϊκή Δύναμη» που εκπροσωπείται στην κυβέρνηση Νετανιάχου, είναι γνωστός για τις σκληρές θέσεις του έναντι των Παλαιστινίων. Είναι υπέρμαχος της προσάρτησης της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ και της μεταφοράς σε γειτονικές χώρες ορισμένων αράβων ισραηλινών, απογόνων των Παλαιστινίων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά τη δημιουργία του εβραϊκού κράτους το 1948. Είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα προωθούσε την επιβολή θανατικής ποινής στους καταδικασθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε Ισραηλινούς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Νέο Σύνταγμα στο Τόγκο – ertnews.gr

Τα μέλη του κοινοβουλίου του Τόγκο υιοθέτησαν χθες Δευτέρα το βράδυ νέο Σύνταγμα, που μετατρέπει …

Hide picture