Εκλογές 2023: Σε «θέση μάχης» τα κομματικά επιτελεία – Αρχίζει σε λίγες ώρες ξανά η προεκλογική περίοδος

Σε θέση μάχης βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία, καθώς σε λίγες ώρες αρχίζει και πάλι επισήμως η προεκλογική περίοδος για την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Μαϊου.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο στρατηγείο της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Πειραιώς, όπου μίλησε στους εκλεγμένους βουλευτές του κόμματος, καλώντας τους σε εγρήγορση.

Τον τόνο της προεκλογικής στρατηγικής, που θα ακολουθήσει, είχε δώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, επισημαίνοντας την ανάγκη να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

«Είναι σαφές ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος και είναι μονόδρομος, όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί το λένε όλοι οι άλλοι. Αυτό το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά είναι οποιαδήποτε συνεργασία με κόμματα ή κομματίδια εκ δεξιών της ΝΔ […] Σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, τότε μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες. Κατά τον κ. Ανδρουλάκη, ίσως και σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο. Λυπάμαι, αλλά ακυβερνησία και νέα πολιτική ταλαιπωρία νομίζω ότι δεν θέλουν ούτε οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε.

Σύνθημα επανεκκίνησης στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύνθημα επανεκκίνησης στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, στην επικείμενη συνεδρίαση της νέας εκλογικής επιτροπής. Στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ να εκπέμπει θετικό προγραμματικό λόγο, την ώρα, που τα στελέχη του βάζουν στο στόχαστρο την Νέα Δημοκρατία για την οικονομική και κοινωνική της πολιτική.

Ο Άκης Σκέρτσος, εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ από την πλευρά του, δήλωσε πως «δυστυχώς δεν πήραν το μήνυμα της κάλπης της περασμένης Κυριακής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχασε, κάηκε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του».

Ασπίδα για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη θα είναι το ΠΑΣΟΚ τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης και ισχυρίζεται πως «σε αυτές τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης βρήκε τον πραγματικό του αντίπαλο».

Ο κ. Σκέρτσος απάντησε πως: «Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε σήμερα ότι το μόνο που θέλει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Ίδιο λεξιλόγιο, ίδια στείρα αντιπολίτευση […] ίδιο έλλειμμα ευθύνης απέναντι στην ανάγκη ο τόπος να αποκτήσει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση».

Ισχυροποίηση θέλει το ΚΚΕ

Στόχος του Κομμουνιστικού Κόμματος η ισχυροποίησή του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

«Οι εκλογές του Ιούνη γίνονται με έναν ακόμα πιο άδικο εκλογικό νόμο, που κλέβει έδρες για να τις χαρίσει ως μπόνους στο πρώτο κόμμα. Συνεπώς, το επόμενο θετικό βήμα, θα είναι το ΚΚΕ να αχρηστεύσει τον εκλογικό νόμο, να κρατήσει τις 26 έδρες που μας έδωσε ο λαός», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Τις επόμενες ημέρες, οι πολιτικοί αρχηγοί ξεκινούν εκ νέου περιοδείες σε ολόκληρη την χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Ν. Δένδιας: Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου συνιστά ευκαιρία ιστορικής και εθνικής ενδοσκόπησης

Μουσική εκδήλωση διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την ευκαιρία του …

Hide picture