Βγήκαν οι… σκούπες στο Μαϊάμι!

 

Οι Χιτ βρίσκονται σε μια κατάσταση που ούτε να… ονειρευτούν δεν θα μπορούσαν πριν λίγες εβδομάδες, μιας και ισοπέδωσαν με 128-102 τους Μπόστον Σέλτικς στο Game 3 των τελικών της ανατολής, κάνοντας το 3-0 στη σειρά.

Η ομάδα του Ερίκ Σπόλστρα απέχει μόλις μία νίκη από την πρόκρισή της στους τελικούς του ΝΒΑ. Ο Τζίμι Μπάτλερ (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ) άφησε το πηδάλιο στους Γκέιμπ Βίνσεντ (29 πόντοι), Ντάνκαν Ρόμπινσον (22 πόντοι) και Κέιλεμπ Μάρτιν (18 πόντοι). Αυτοί επί της ουσίας έφεραν τη νίκη, απέναντι στο… φάντασμα των “κελτών”, από τους οποίους δεν σώθηκε κανείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ένας παίκτης του Τζο Ματζούλα δεν είχε πάνω από 15 πόντους. Ο Τζέισον Τέιτουμ και ο Τζέιλεν Μπράουν πέτυχαν μαζί συνολικά 26 πόντους, έχοντας 12/35 εντός πεδιάς και 1/14 τρίποντα. Η διαφορά βρισκόταν στο +30 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, με το “Keseya Center” να έχει πάρει… φωτιά. Οι Χιτ δεν κατάφεραν μονάχα να ανατρέψουν το μειονέκτημα έδρας, αλλά είναι έτοιμοι να τελειώσουν σε δύο ημέρες μια σειρά με σκούπα (δηλαδή 4-0), όντες το Νο.8 της περιφέρειας, κόντρα στο Νο.1.

Στο παρελθόν 149 ομάδες στην ιστορία των playoffs έχουν βρεθεί να χάνουν με 3-0 σε σειρά, με καμία εξ αυτών να μην καταφέρνει να επιστρέψει. Μάλιστα, στην ίδια κατάσταση με τους Σέλτικς βρίσκονται και οι Λέικερς, οι οποίοι έχασαν τα ξημερώματα της Κυριακής (21/05) από τους Νάγκετς στο Λος Άντζελες. Πλέον, οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της λίγκας έχουν την πλάτη στον τοίχο και θα επιδιώξουν μια ανατροπή δίχως κανένα προηγούμενο. Πάντως, το Ντένβερ και το Μαϊάμι σιγά σιγά κάνουν… προθέρμανση για τη φιλοξενία των τελικών του ΝΒΑ.//Α.

Τα δωδεκάλεπτα: 30-22, 61-46, 93-63, 128-102

ΠΗΓΗ

Check Also

Σκόνταψαν στην Ατλάντα οι Σέλτικς | Κόλλησαν στο Σαν Αντόνιο οι Σανς

  Οι 22 από τις 30 ομάδες του “μαγικού κόσμου” πάτησαν παρκέ τα ξημερώματα της …

Hide picture