Απόκριες: Κορυφώθηκαν οι καρναβαλικές παρελάσεις ανά την Ελλάδα

Χαμηλώνουν σιγά σιγά τα φώτα των αποκριάτικων εκδηλώσεων που κορυφώθηκαν με τις μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις σε μεγάλες και μικρές πόλεις όλης της Ελλάδας. Χιλιάδες μασκαράδες ξεσπάθωσαν μετά από τρία χρόνια ακινησίας, λόγω πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην παρέλαση της Πάτρας πήραν μέρος πάνω από 50 χιλιάδες καρναβαλιστές.

Εντυπωσιακά πληρώματα, ευφάνταστες σατιρικές πολύχρωμες στολές, πολύ κέφι και χορός στο πατρινό καρναβάλι. Συνολικά 33 φαντασμαγορικά άρματα και 55.000 χιλιάδες καρναβαλιστές σχολίασαν την επικαιρότητα με ιδιαίτερο χιούμορ και σατιρικό πνεύμα.

Δεκάδες πληρώματα με χιλιάδες μεταμφιεσμένους όλων των ηλικιών συνόδευσαν τον βασιλιά καρνάβαλο στην Ξάνθη. Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που ταξίδεψαν από τη γειτονική Βουλγαρία και Τουρκία και πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης, χορεύοντας και διασκεδάζοντας.

Την ίδια ώρα, 29 χρόνια μετρά το καρναβάλι στον Ρέντη, όπου 6.000 καρναβαλιστές και 17 άρματα σατίρισαν την επικαιρότητα.

Στο Ρέθυμνο 27 άρματα και πάνω από 12.000 καρναβαλιστές γέμισαν με χρώματα και παραμυθένια φαντασία την πόλη. Υπέροχο θέαμα και απολαυστική σάτιρα χαρακτήρισαν και το καρναβάλι στο Καρλόβασι της Σάμου, όπως και αυτό στη Μυτιλήνη.

Επιμέλεια: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Καιρός: Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και …

Hide picture