Χιώτη: «Δεύτερο “σπίτι” μας τα Μελίσσια»

 

Η σέντερ του ΚΑΟ Μελισσίων, η οποία πέτυχε το buzzer-beater που έστειλε το ματς επί του Κρόνου Αγίου Δημητρίου στην παράταση, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και περιέγραψε μεταξύ άλλων το χρονικό των τελευταίων δευτερολέπτων, ενώ μίλησε και για την ομάδα της.

Αναλυτικά όσα είπε η Άννα Χιώτη:

Για το χρονικό των τελευταίων δευτερολέπτων: «Την ώρα που βλέπω τη μπάλα να μπαίνει στο δίχτυ απ’ το τρίποντο της παίκτριας του Κρόνου και τον πανηγυρισμό τους, χωρίς να έχω δει πόσος χρόνος απέμενε, πίστευα ότι τελείωσε και χάσαμε. Ήταν η πρώτη μου αντίδρασή, γιατί πήγα κατευθείαν για το μπλοκ-άουτ και είδα εκείνη τη στιγμή μόνο τη μπάλα να μπαίνει στο καλάθι. Μόλις είδα τον προπονητή να μάς φωνάζει για time-out, είδα το ταμπλό, είδα ότι μένει 1” και σκέφτηκα ότι πολλά μπορούν να συμβούν. Πήγαμε στον πάγκο, μας έδωσε ο προπονητής τις οδηγίες και είδα ότι θα κάνω εγώ την εκτέλεση. Εκείνη τη στιγμή προσπάθησα να μη σκεφτώ τίποτα, παρά μόνο τις οδηγίες. Αν είχα κάτσει να σκεφτώ πόσο σημαντικό ήταν αυτό το καλάθι, δεν ξέρω ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα».

Για το πώς ξεμαρκαρίστηκε στην τελευταία φάση: «Κατά τη διάρκεια του time-out σκέφτηκα τι θα κάνω στην τελευταία φάση. Ότι θα πάρω ένα σκριν, θα κάνω τη συγκεκριμένη κίνηση και θα εκτελέσω. Μέσα στο 1” δε σκέφτηκα τίποτα απολύτως, απλά λειτούργησα αυτοματοποιημένα».

Για τη σειρά των play-off με τον Κρόνο: «Θέλαμε πάρα πολύ να ζήσουμε την εμπειρία των play-off. Είναι κάτι που αν δεν το ζήσεις δε μπορείς να καταλάβεις πόσο ωραίο συναίσθημα σου δίνει. Όταν χάσαμε απ’ την Αγία Παρασκευή, διασταυρωθήκαμε με τον Κρόνο, όπου χάναμε 0-2 στη σειρά των play-off και δεν ξέραμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θέλαμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να κερδίζουμε για να μείνουμε όσο περισσότερο γίνεται σ’ αυτήν τη φάση. Είχαμε έναν αντίπαλο αντάξιο για ‘μας. Ο Κρόνος είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με πάρα πολύ καλές παίκτριες, αθλητικές και έμπειρες. Το σημαντικότερο είναι ότι προσφέραμε ένα πολύ ωραίο θέαμα, γιατί ήρθε κόσμος, είδε τα παιχνίδια και πορώθηκε μαζί μας. Ήρθαν μικρά παιδιά στο γήπεδο, είδαμε τα γήπεδά μας να γεμίζουν. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι που είδαμε τόσο κόσμο στο γήπεδο σ’ αυτήν τη φάση».

Για τη σειρά με τον Αμύντα: «Τώρα επικεντρωνόμαστε εκεί. Έχουμε μια πολύ δύσκολη σειρά παιχνιδιών, απέναντι στον Αμύντα, μια πολύ έμπειρη ομάδα, με πολύ καλή προπονήτρια. Ευελπιστούμε να διεξαχθεί ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, για αρχή την Τετάρτη (29/03)».

Για το σημείο που εκφράζει την ομάδα: «Αυτό που σίγουρα έχει η δική μας ομάδα είναι άγνοια κινδύνου. Έχουμε μικρές παίκτριες που τώρα αρχίζουν και «πλάθονται» και «πατούν» γερά τα πόδια τους στο γήπεδο, παίκτριες που πάνε σχολείο, αλλά είναι πολύ αθλητικές, παθιασμένες και τα δίνουν όλα. Δεν ξέρεις σε κάθε παιχνίδι ποια θα κάνει το καλύτερό της ματς. Εννοείται και ότι παίζουμε σαν ομάδα, οπότε δεν ξέρει ο αντίπαλος ποια παίκτρια να κλείσει ώστε να είχε μια σίγουρη νίκη από ‘μας».

Για το λόγο που βρίσκεται τόσα χρόνια τον ΚΑΟΜ: «Τα Μελίσσια για ‘μας είναι ένα δεύτερο «σπίτι», αισθανόμαστε μια απίστευτη οικειότητα. Οι άνθρωποι του συλλόγου μάς έχουν «αγκαλιάσει», δε μάς ξεχνούν ποτέ, μας προσέχουν, κάτι το οποίο δεν είναι δεδομένο, δεν το κάνουν όλοι οι σύλλογοι. Η ομάδα είναι επιλεκτική στο ποιες παίκτριες θα τη στελεχώνουν, την ενδιαφέρει να έρθουν καλοί άνθρωποι, καλά παιδιά, που αγαπούν τον αθλητισμό και θέλουν να βελτιωθούν και να μάθουν. Από εκεί ξεκινάει να δημιουργείται ένα πολύ καλό πλαίσιο, γιατί πρέπει να υπάρχει μια σωστή βάση και ύστερα θα βελτιωθούμε, θα εξελιχθούμε και θα βγάλουμε το μπάσκετ που πρέπει».//

ΠΗΓΗ

Check Also

Σουλούκου: «Η Ρόμα δεν είναι προς πώληση»

  Οι “τζιαλορόσι” πήραν θέση για τις φήμες που θέλουν τον σύλλογο να βρίσκεται προς …

Hide picture