Χαμάς: Παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό άλλη μία σορό

Ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) δήλωσε ότι ο Ερυθρός Σταυρός ενημέρωσε το στρατιωτικό επιτελείο πως παρέλαβε μια σορό, μέσα σε φέρετρο, με το φερόμενο ως σώμα ενός δολοφονημένου ομήρου από τη Χαμάς, στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Οι δυνάμεις του IDF στη Λωρίδα της Γάζας παρέλαβαν το φέρετρο από τον Ερυθρό Σταυρό, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το φέρετρο παραλήφθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό από τη Χαμάς στο Χαν Γιούνις.

Το IDF θα επιθεωρήσει το φέρετρο πριν το σκεπάσει με την ισραηλινή σημαία και πραγματοποιήσει μια σύντομη τελετή υπό την ηγεσία ενός στρατιωτικού ραβίνου.

Τα λείψανα θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Άμπου Καμπίρ, στο Τελ Αβίβ, για ταυτοποίηση.

Αν επιβεβαιωθεί ότι ανήκουν σε όμηρο, αυτό θα σημαίνει ότι 18 σοροί νεκρών αιχμαλώτων παραμένουν ακόμη στη Γάζα.

Η Χαμάς δεν προσδιόρισε την ταυτότητα του ομήρου, του οποίου το σώμα παρέδωσε απόψε.

Σημειώνεται ότι στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι σοροί 19 Ισραηλινών ομήρων, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 80 μέλη της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών που περιμένουν το πράσινο φως από το Ισραήλ για να μπουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Χιλή: Πέντε τουρίστες σκοτώθηκαν σε χιονοθύελλα στην Παταγονία

Η Χιονοθύελλα που έπληξε το εθνικό πάρκο Τόρες ντελ Πάινε της Χιλής, στην περιοχή της …

Hide picture