Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθερος με όρους και ο δεύτερος κατηγορούμενος

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή που ερευνά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ο 55χρονος επιχειρηματίας που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά μαζί με τον 73χρονο συγκατηγορούμενο του κοσμηματοπώλη, τον 33χρονο.

Στον κατηγορούμενο για θανατηφόρα σωματική βλάβη και επικίνδυνη σωματική βλάβη, ανακριτής και εισαγγελέας όρισαν τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο 55χρονος, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου επί της οδού Γλάδστωνος, φέρεται ενώπιον του ανακριτή να εξέφρασε τη λύπη του για την κατάληξη του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του οι πράξεις του έγιναν υπό καθεστώς φόβου και απειλής εξαιτίας της κατάστασης που βρισκόταν το θύμα και είχαν σκοπό να μην κινδυνέψει είτε ο ίδιος είτε άλλος από τον ακτιβιστή ο οποίος, όπως φαίνεται να υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, κρατούσε μαχαίρι.

Υποστηρίζει επίσης ότι ο ίδιος ήταν που αφόπλισε τον 33χρονο και αμέσως απομακρύνθηκε. Τονίζει επίσης πως ούτε είχε πρόθεση και ούτε κατάφερε πλήγμα που να συνέβαλε στο μοιραίο αποτέλεσμα της απώλειας ζωής του ακτιβιστή.

Ακαρπη απέβη η έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ για την ταυτοποίηση δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο μαχαίρι που βρέθηκε στο εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», τα αποτυπώματα δεν ταυτοποιήθηκαν με του 33χρονου. Βεβαίως, το μαχαίρι έπιασαν και άλλα άτομα, όπως ο αστυνομικός που το εντόπισε μέσα στο κοσμηματοπωλείο. Υπάρχει μάλιστα, μαρτυρία στην αστυνομία, που αναφέρει πως το μαχαίρι αρχικά, βρέθηκε εκτός του καταστήματος και ότι κάποιος άγνωστος το πέταξε στο εσωτερικό του.

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» τα αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου βρέθηκαν πάνω σε χάρτη, που υπήρχε στο εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου.

Η Αστυνομία πήρε κατάθεση και από τον φίλο του Ζακ, ο οποίος υποστήριξε ότι έπαιρνε ψυχοτρόπες ουσίες.

‘Αφαντα παραμένουν τα άτομα που ήταν μαζί με τον 33χρονο ακτιβιστή μέχρι την είσοδό του στο κοσμηματοπωλείο. Κατέθεσε όμως στον ανακριτή ο άνδρας που απεικονίζεται στο βίντεο, να προσπαθεί να τον προστατεύσει από τους άνδρες που τον χτυπούσαν.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

www.ert.gr

ΠΗΓΗ

Check Also

Τα drones στην υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων

Τα drones, UAVs, πολυκόπτερα ή Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ), όπως και αν τα γνωρίζει, …

Hide picture