Το σχέδιο δράσης «Περιήγηση στον Κορινθιακό» στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020

Την ένταξη του σχεδίου δράσης «Περιήγηση στον Κορινθιακό» στο υπομέτρο 19.3 «Στήριξη για την προπαρασκευή και την υλοποίηση της συνεργασίας» του ΠΑΑ 2014-2020, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Τσακίρης.

Στόχος του σχεδίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας των περιοχών Αιτωλίας, Φωκίδας, Βορείου Πελοποννήσου και Αχαΐας.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 375 χιλιάδες ευρώ και η υλοποίησή του έχει σχεδιαστεί να γίνει από την Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Α.Ε. ως συντονίστρια και μέλη την Αναπτυξιακή Αχαΐας Α.Ε. Ο.Τ.Α., την Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε. Ο.Τ.Α., την Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου Α.Ε. Ο.Τ.Α. και την Αναπτυξιακή Ελικώνας – Παρνασσός Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Αποτελεί συνέχεια του σχεδίου συνεργασίας «Ο Κορινθιακός Κόλπος», το οποίο υλοποιήθηκε στην προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο. Το σχέδιο στην παρούσα προγραμματική περίοδο, αξιοποιεί παραδοτέα της προηγούμενης περιόδου στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει και προβάλει τα χαρακτηριστικά της περιοχής του Κορινθιακού Κόλπου, για την υποστήριξη του τουριστικού τομέα και της επιχειρηματικής δραστηριότητας γενικότερα.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, με την υλοποίηση του σχεδίου ικανοποιείται ένας από τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Πολιτείας που αφορά στην προώθηση της δικτύωσης μεταξύ φορέων, περιοχών και επιχειρήσεων αλλά και επιμέρους στόχοι όπως:

  • η ανάδειξη και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής του Κορινθιακού Κόλπου και των δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού που αναπτύσσονται σε αυτήν
  • η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην προστασία και συντήρηση αξιοποιήσιμων περιβαλλοντικών και οικοτουριστικών στοιχείων
  • η προετοιμασία νέων και γυναικών για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στον τουριστικό τομέα
  • η επιμόρφωση μελών της τοπικής κοινωνίας στην ειδικότητα του οδηγού βουνού, με σκοπό την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους και την διεύρυνση των ευκαιριών απασχόλησής τους
  • η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας με την υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικού περιεχομένου και εθελοντισμού, καθώς και με εκπαιδευτικές επισκέψεις στις περιοχές παρέμβασης των εμπλεκομένων ΟΤΔ. 
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Η Ελλάδα γερνάει: Υπογονιμότητα και συνειδητή ατεκνία τείνουν να… εξαφανίσουν τους μαθητές της Α’ δημοτικού

Στην αναστολή λειτουργίας εκατοντάδων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της περιφέρειας προχώρησε το υπουργείο Παιδείας για …

Hide picture