Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Βιομηχανίας – Βιοτεχνίας Ζαχαρωδών με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας Ζαχαρωδών υπέγραψε ο ΣΕΒ με την Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδος (ΕΒΒΖΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Η σύμβαση, με έναρξη ισχύος από 1η Ιανουαρίου 2023, καλύπτει το προσωπικό που απασχολείται στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις ζαχαρωδών προϊόντων όλης της χώρας, οι οποίες είναι μέλη του ΣΕΒ και της ΕΒΒΖΕ.

  • Ειδικότερα, η σύμβαση προβλέπει από τον Μάιο του 2023 σωρευτική αύξηση 5% μέχρι το τέλος του 2025, για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ Ευθύμιος Βιδάλης, τόνισε ότι «ο ΣΕΒ, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των κλαδικών συνδέσμων μελών του, υπέγραψε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας Ζαχαρωδών, η οποία ισχύει μέχρι το τέλος του 2025.
Με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση του συνδέσμου στο θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν στόχο την αναπροσαρμογή των κατωτάτων μισθών και ημερομισθίων, τη διατήρηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την ενίσχυση των θέσεων εργασίας, καθώς και την ενίσχυση του διαλόγου των εκπροσώπων επιχειρήσεων και εργαζομένων και τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης».

Το πλήρες κείμενο της σύμβασης βρίσκεται στο σύνδεσμο: https://bit.ly/44sn5RA

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Άνοδο στις αγορές από την έγκριση για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ

Ανοδικές τάσεις επικρατούν ξανά σήμερα (2/6) στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, μια μέρα μετά την έγκριση …

Hide picture