Στο 2,4% διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τον Οκτώβριο. Ο δείκτης διατροφής ενισχύθηκε κατά 2,7%, ενώ ο δείκτης στέγασης κατέγραψε άνοδο 3,7% σε ετήσια βάση. Μεταξύ των προϊόντων και υπηρεσιών με τις μεγαλύτερες ανατιμήσεις, οι σοκολάτες εμφάνισαν αύξηση 22,9%, ο καφές 20,7%, τα κρέατα 13% και τα
Στο 2,4% διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τον Οκτώβριο. Ο δείκτης διατροφής ενισχύθηκε κατά 2,7%, ενώ ο δείκτης στέγασης κατέγραψε άνοδο 3,7% σε ετήσια βάση.
Μεταξύ των προϊόντων και υπηρεσιών με τις μεγαλύτερες ανατιμήσεις, οι σοκολάτες εμφάνισαν αύξηση 22,9%, ο καφές 20,7%, τα κρέατα 13% και τα φρούτα 9%. Στην κατηγορία της στέγασης, τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 8,6% έναντι του Νοεμβρίου του 2024.
Αντίθετα, σημαντικές μειώσεις καταγράφηκαν στο ελαιόλαδο, με πτώση 37,6%, στο φυσικό αέριο με μείωση 12,4%, στις σάλτσες με υποχώρηση 6,4% και στα λαχανικά με μείωση 5,9% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.
Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίιρος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
