Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας – Η ατζέντα των συναντήσεων (video)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει το απόγευμα της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2018 στη Νέα Υόρκη όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Eθνικά θέματα, οικονομία και προσφυγικό θα βρίσκονται στην ατζέντα του πρωθυπουργού, ο οποίος θα έχει σειρά σημαντικών επαφών, μεταξύ των οποίων αυτή με τον πρόεδρο της Τουρκίας και πιθανότατα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Από το βήμα της ΓΣ, την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία της χώρας τα τελευταία 4 χρόνια, και στον τρόπο με τον οποίο υπερέβη και υπερβαίνει προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε, για να αποτελέσει, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός μέρος της λύσης πλέον και όχι του προβλήματος και να αναδειχθεί σε ευρωπαικό πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επαφές που θα αφορούν στην οικονομία και την προσέλκυση επενδύσεων, με βασικό όπλο την έξοδο της χώρας, από τα μνημόνια και την αναπτυξιακή πορεία, ενώ στην κορυφή της ατζέντας των συναντήσεων του, θα βρεθούν οι επαφές που αφορούν στο Κυπριακό.

  • Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. -Κυπριακό, προσφυγικό, οι σχέσεις των 2 χωρών, αναμένεται να συζητηθούν μεταξύ των δύο ηγετών που θα συναντηθούν για δεύτερη φορά μέσα σε 3 μήνες μετά το ραντεβού που είχαν στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.
  • Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον γ.γ. του ΟΗΕ έχει οριστεί για το απόγευμα της Πέμπτης.
  • Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, περιλαμβάνονται συναντήσεις και δραστηριότητες που θα αφορούν επαφές με θεσμικούς επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Μπαράζ επαφών του πρωθυπουργού στη Ν. Υόρκη-Η ατζέντα των συναντήσεων (video)

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει πολύ θράσος να μας κατηγορούν για «τραμπισμό» εκείνοι που έχουν ξεπατικώσει τις μεθόδους Τραμπ

«Το παραλήρημα του κ. Οικονόμου αποκαλύπτει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη μπροστά στο δημοκρατικό κύμα …

Hide picture