Στην Πρίστινα αύριο ο Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κόσοβο την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022. Oι συζητήσεις κατά την επίσκεψη αναμένεται να επικεντρωθούν στη συνεργασία Αθήνας – Νίκος Δένδιαςς σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, ενέργεια, πολιτισμός και υγεία, καθώς και σε περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και εξελίξεων ως προς τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κοσοβάρα Υπουργό Εξωτερικών, Donika Gërvalla-Schwarz, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, περί ώρα Ελλάδας 11:30.

Εν συνεχεία, ο Κοσοβάρος Πρωθυπουργός, Albin Kurti, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Υπουργού Εξωτερικών.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πρίστινα, αναμένεται να συναντήσει στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος της KFOR.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πρίστινα τον Οκτώβριο του 2020, τον Ιούνιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2022, ενώ η Κοσοβάρα Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2022.

ΠΗΓΗ

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει πολύ θράσος να μας κατηγορούν για «τραμπισμό» εκείνοι που έχουν ξεπατικώσει τις μεθόδους Τραμπ

«Το παραλήρημα του κ. Οικονόμου αποκαλύπτει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη μπροστά στο δημοκρατικό κύμα …

Hide picture