Ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ χαρακτήρισε σήμερα πιθανή την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια τρίωρης ακρόασης ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πάουελ είπε ότι δεν θα χαρακτήριζε «παύση» την πρόσφατη απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της (μεταξύ 5% και 5,25%) ύστερα από 10 διαδοχικές αυξήσεις, επισημαίνοντας πως «σχεδόν όλοι» στην επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed θεωρούν σκόπιμη την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων «με πιο συγκρατημένο ρυθμό» μέχρι το τέλος του έτους. Οι περισσότεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας προβλέπουν άλλες δύο αυξήσεις επιτοκίων, κατά 25 μονάδες βάσης έκαστη.
Όπως εξήγησε ο Πάουελ, παρότι ο πληθωρισμός έχει συγκρατηθεί, παραμένει «πολύ πάνω από τον στόχο του 2%». «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά σημειώνουμε πρόοδο», τόνισε.
Η επόμενη συνεδρίαση της Fed έχει προγραμματιστεί για τις 25-26 Ιουλίου.
Πηγές: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος