Πολιτική κόντρα για την υπόθεση της Εύας Καϊλή

Πολιτική κόντρα προκάλεσε η υπόθεση της Εύας Καϊλή, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να δηλώνει αποφασισμένος να μην επιτρέψει παιχνίδια σε βάρος της παράταξης από κανέναν.

Η απόφαση της διαγραφής της Εύας Καϊλή έγινε για πολιτικούς λόγους, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Όπως είπε, ήδη με τις τελευταίες διαφοροποιήσεις της είχε ενημερώσει την επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ότι η Εύα Καϊλή δεν θα είναι ξανά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και ότι μετά τις χθεσινές εξελίξεις το ποτήρι ξεχείλισε.  Όπως είπε Νίκος Ανδρουλάκης, η Εύα Καϊλή προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα της παρακολούθησης του να μην συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ψήφισε εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και λειτουργούσε ως βραχίονας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη, σχολιάζοντας ότι όσα λέει είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις” και “δεν μπορεί να παριστάνει ούτε τον Πόντιο Πιλάτο, ούτε τον κήνσορα περί πολιτικής ηθικής“. “Με πολιτικό θράσος που ξεπερνά κάθε όριο, ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί να μεταθέσει ένα ηθικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα της παράταξής του. Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει ότι οι αποκαλύψεις για την κ. Εύα Καϊλή, μια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, δεν βαρύνουν -με την όποια ηθική, πολιτική και νομική σκιά- τον ίδιον και το κόμμα του, αλλά τη ΝΔ!“, δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Όσο κι αν προσπαθεί η παρέα του Μαξίμου, ο θύτης δεν μπορεί να εμφανιστεί ως θύμα», τονίζεται στη νέα ανακοίνωση.

Οι αιχμές που άφησε ο κ. Ανδρουλάκης και για την προηγούμενη κυβέρνηση προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. “Βρέθηκαν τσάντες με χρήματα στο σπίτι της κας Καϊλή και ο κος Ανδρουλάκης κάνει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «εγώ δεν καλύπτω κανέναν». Τι άλλο θα έπρεπε να γίνει μπας και ανακαλύψει το Δούρειο Ίππο;” αναφέρει μέσω Twitter ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τις εξελίξεις σχολίασαν όλα τα κόμματαο, ενώ ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι είναι «άλλο πράγμα η έρευνα που πρέπει να ρίχνει πάντα άπλετο φως κι άλλο το να σπεύδουμε να καταδικάσουμε χωρίς να έχουμε κάτι στα χέρια μας».

«Οι έρευνες για διαφθορά σε στελέχη του ευρωκοινοβουλίου, ανάμεσα τους και η αντιπρόεδρος Ε. Καϊλή, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, φέρνουν στο προσκήνιο τους δεσμούς «αίματος» της ΕΕ και των θεσμών της, μέσω και των διαφόρων επισήμων κι ανεπίσημων λόμπι, με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Για άλλη μια φορά, μία υπόθεση πολιτικής διαφθοράς γίνεται γνωστή από έρευνες των αρχών του εξωτερικού και όχι της Ελλάδας” σχολίασε η Ελληνική Λύση.

Τώρα εξηγούνται τα ανήκουστα περί των «πρωτοπόρων στα εργασιακά Δικαιώματα» του Κατάρ” τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος κάλεσε την Εύα Καϊλή να παραδώσει την έδρα της στην παράταξη σημειώνοντας ότι το κόμμα δεν έχει «καμία ανοχή απέναντι στη διαφθορά και στην αδιαφάνεια, είμαστε άτεγκτοι σε κάθε υπόθεση».

ΠΗΓΗ

Check Also

Ν. Ανδρουλάκης: «Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις αλλά διμέτωπο με τα κακώς κείμενα — Όχι στις τυφλές συγκρούσεις»

«Το “θέατρο σκιών”, που είδαμε στη Βουλή, απαξιώνει τον αξιόπιστο δημόσιο διάλογο. Δεν μπορεί η …

Hide picture