Πάγωμα των επιτοκίων στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια από την Τράπεζα Ηπείρου

Η Τράπεζα Ηπείρου παγώνει τα επιτόκια στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια, μειώνοντας το περιθώριο κατά 50 μονάδες βάσης για τους επόμενους 12 μήνες. Όπως ανακοίνωσε, με το πρόγραμμα για συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, ορίζεται ανώτατο όριο στο κυμαινόμενο επιτόκιο αναφοράς του δανείου για τους επόμενους 12 μήνες. Το ανώτατο όριο, ισούται με το επιτόκιο αναφοράς όπως είχε διαμορφωθεί την 31.03.2023, μειωμένο κατά 50 μονάδες βάσης (-0,50%) και παραμένει σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά ιδιώτες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, εφόσον τα στεγαστικά τους δάνεια (ένα ή και περισσότερα) έχουν εκταμιευθεί (ολικά ή τμηματικά) έως 31.12.2022, δεν παρουσιάζουν καθυστέρηση οφειλής σε κεφάλαιο, τόκους ή έξοδα στις 28.04.2023, ενώ για να διατηρηθεί η νέα τιμολόγηση, το δάνειο θα πρέπει να παραμείνει ενήμερο κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα στεγαστικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε ευρώ και εκτοκίζονται με κυμαινόμενο επιτόκιο αναφοράς Euribor 1 μηνός, 3 μηνών ή 6 μηνών, και επιτόκιο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT). Οι δανειολήπτες που πληρούν τα κριτήρια θα ενταχθούν αυτόματα στο πρόγραμμα, χωρίς να απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, Ιωάννης Βουγιούκας, δήλωσε: «H Τράπεζα Ηπείρου επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να στηρίζει με κάθε τρόπο την πρόοδο της οικονομίας του τόπου μας, λαμβάνοντας μέτρα που στόχο έχουν την ενεργή στήριξη των τοπικών κοινωνιών και προστατεύουν τους δανειολήπτες για τους επόμενους 12 μήνες από πιθανές μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

BRICS – Κίνα: Έκδοση ομολόγου 8,5 δισεκ. γιουάν από τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα

Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) που έχει ιδρυθεί στη Βραζιλία από την Κίνα, τη Ρωσία, …

Hide picture