Οριακή Pole του Lorenzo στο 1-2 της Ducati στην Aragon

O Jorge Lorenzo συνεχίζει την εκπληκτική του πορεία στους τελευταίους αγώνες κατακτώντας την 4η φετινή και 3η συνεχόμενη pole position. Στον 14ο αγώνα της χρονιάς, στο Grand Prix της Aragon στην Ισπανία ο Lorenzo θα ξεκινήσει από την 1η θέση. Εκμεταλλεύθηκε πλήρως την πολύ καλή Ducati αλλά και τα παιχνίδια τακτικής που αποφάσισαν να παίξουν στα τελευταία λεπτά οι Marquez και Dovizioso και περνώντας μετά από αυτούς τη γραμμή του τερματισμού, σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:46:881 σημειώνοντας φυσικά τον ταχύτερο χρόνο που έγινε μέσα στο διήμερο των δοκιμών.

Μόλις 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του βρέθηκε ο Andrea Dovizioso που βρέθηκε επίσης για μερικά δευτερόλεπτα στην pole position. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati, ίσως να μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο αν στον τελευταίο, γρήγορο γύρο του δε συναντούσε μπροστά τον Alvaro Bautista. Βέβαια σε μία από τις μεγαλύτερες πίστες, είναι απορίας άξιο πως δεν κατάφερε ο Dovizioso αλλά και ο Marquez να κάνουν την καλή τους προσπάθεια σε «καθαρή» από άλλους αναβάτες πίστα. Ο Marquez, ο οποίος είχε και μια πτώση στο τελευταίο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών, προσπάθησε και έκατσε πίσω από τον Dovizioso στην τελευταία προσπάθεια. Παρότι από νωρίς είχε κάνει έναν πολύ καλό χρόνο που τον είχε φέρει στην κορυφή, στο τέλος δε μπόρεσε να βελτιώσει και έκανε τον 3ο ταχύτερο χρόνο με διαφορά 65 χιλιοστά από τον Dovizioso και 79 από τον Lorenzo.

Ο Cal Crutchlow που ήταν ο ταχύτερος στο 3ο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών, είχε μια πτώση στα τελευταία λεπτά κι έτσι δε μπόρεσε να διεκδικήσει τελικά μια θέση στην πρώτη σειρά, Θα ξεκινήσει από την 4η θέση έχοντας δίπλα του τους Iannone και Pedrosa να συμπληρώνουν τη 2η σειρά σε μια πολύ καλή εμφάνιση και για τους 2. Οι Petrucci, Bautista και Rins συμπλήρωσαν την 3η σειρά της εκκίνησης.

Η μοναδική Yamaha που κατάφερε και πέρασε στην τελική φάση των χρονομετρημένων ήταν αυτή του Maverick Vinales που ήταν ο ταχύτερος στο Q1. Δεν κατάφερε όμως κάτι καλύτερο από την 11η θέση με τον Jack Miller να έχει κάνει τον 10ο χρόνο. Όμως ο Vinales, όπως και ο Morbidelli δέχθηκαν ποινή 3 και 6 θέσεων αντίστοιχα γιατί οδηγούσαν αργά πάνω στην αγωνιστική γραμμή στη διάρκεια του Q1. Έτσι ο Vinales θα ξεκινήσει από τη 14η θέση με τον Zarco να είναι τελικά η καλύτερη Yamaha, στη 12η θέση. Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στο Moto GP για να καταλάβει πως η Yamaha βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Ακόμα και αναβάτες από άλλες ομάδες σχολιάζουν την πολύ άσχημη θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Ο Valentino Rossi δήλωσε και πάλι πως δε μπορούν πια να κάνουν τίποτα μέσα στο box της ομάδας και οι λύσεις πρέπει να έρθουν από το εργοστάσιο. Ο ίδιος όταν προσπάθησε να πιέσει ώστε να βελτιώσει το χρόνο του στο 3ο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών, έπεσε. Θα ξεκινήσει από τη 17η θέση κι αυτό οφείλεται στην ποινή του Morbidelli, διαφορετικά θα ξεκινούσε 18ος !

Στον αγώνα αναμένεται μάχη, ειδικά ανάμεσα στις δύο Ducati. Ο Marc Marquez δήλωσε πως αισθάνεται πολύ καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα αλλά δε θεωρεί αναγκαίο να κερδίσει αφού έχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά. Αυτό πράγματι ισχύει και θα φαινόταν λογικό, αλλά όσες φορές δήλωσε πως δε θα πιέσει για νίκη, έκανε το αντίθετο…

Η σειρά εκκίνησης

ΠΗΓΗ

Check Also

Καρύδας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Η πόλη είναι σαν νεκροταφείο, πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός των θυμάτων»

  Ο Έλληνας γυμναστής της Γκαζιαντέπ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Το Κατά Ιωάννου Ευαγγέλιο” με τον …

Hide picture