Οικονόμου: «Μια πόλη, μια οικογένεια»

 

Ο πρόεδρος του Αργοναύτη Νέας Κίου, που πήρε την άνοδο για τη Γ’ Εθνική της επόμενης σεζόν, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και μίλησε μεταξύ άλλων για τη στήριξη του κόσμου, αλλά και το πλάνο της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Οικονόμου:

Για το ότι πέρυσι έχασαν την άνοδο στον τελικό: «Εκεί πεισμώσαμε περισσότερο, γι’ αυτό και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα που ήρθε φέτος. Κάναμε κάποιες αλλαγές στην ομάδα σαν συμβούλιο, αλλάξαμε έναν πολύ καλό, καταξιωμένο και φίλο που είχαμε για προπονητή, τον Δημήτρη Κουλούκη, μ’ ένα δικό μας παιδί απ’ την ομάδα, τον αρχηγό μας Νάσο Μιχαλόπουλο και βάλαμε βοηθό του ένα παιδί που έχει τελειώσει προπονητική σχολή, τον Χρήστο Μπούνο. Πλαισιώσαμε την ομάδα με 6-7 καλούς παίκτες, όπου ο ένας ήταν και παίκτης που έπαιζε για χρόνια στη Γ’ Εθνική. Όλο αυτό μαζί και η αγάπη μας έφτασε στο σημείο να πανηγυρίσουμε την άνοδο φέτος».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Ζούμε ένα όνειρο. Θέλω να ευχαριστήσω αυτόν τον κόσμο. Πραγματικά ήταν συγκλονιστικός και εντός έδρας, αλλά και όταν πήγαινε η ομάδα να παίξει εκτός. Στον τελευταίο αγώνα που παίξαμε μπορεί να γεμίζαμε και ένα γήπεδο σαν το «ΣΕΦ». Τους ευχαριστούμε μέσα απ’ την καρδιά μας, εκ μέρους όλου του Αργοναύτη, γιατί ο Αργοναύτης είναι μια οικογένεια και αυτό μάς το απέδειξαν και στο δικό μας γήπεδο και εκτός έδρας. Μας ακολουθούσαν παντού. Πραγματικά μια πόλη, μια οικογένεια».

Για το πλάνο του Αργοναύτη τη φετινή σεζόν: «Όταν τελείωσε η περσινή χρονιά, δεν υπήρξε καμία απογοήτευση και αν υπήρξε ήταν για μερικές ώρες. Μετά «γύρισε» σε πείσμα, σε ενέργεια, σε δουλειά και βάλαμε τα πράγματα κάτω. Χάσαμε την άνοδο στη Γ’ Εθνική από μια ομάδα που ήταν του ίδιου επιπέδου και πήραμε φέτος μια άνοδο με ομάδα που είχε υποβιβαστεί απ’ τη Γ’ Εθνική. Είναι μεγάλη η διαφορά και η πίεση, αλλά ανταπεξήλθαμε σε όλα τα επίπεδα, φέραμε ανθρώπους καταξιωμένους, που δουλεύουν πολύ. Όσον αφορά τα media, υπάρχει μια κοπέλα που προστέθηκε φέτος στην ομάδα, η Πένυ Τσακίρη, όπου έχει αναλάβει όλο το μάρκετινγκ της ομάδας».

Για το πλάνο τους στη Γ’ Εθνική: «Θέλουμε να πάμε μέχρι εκεί που πάνε τα πόδια μας. Θέλουμε να κάνουμε βήματα σωστά, να «επενδύσουμε» στις ακαδημίες μας, γιατί αυτή η άνοδος στη Γ’ Εθνική πρέπει να βοηθήσει όλα τα τμήματα. Η ομάδα κατεβάζει όλα τα τμήματα σε άνδρες και γυναίκες. Θέλουμε να «επενδύσουμε» στο μέλλον της ομάδας και με αυτό να βοηθήσουμε κι άλλα παιδιά να έρθουν στον αθλητισμό. Το τι θα γίνει στη Γ’ Εθνική δεν το έχουμε βάλει κάτω ακόμη, είμαστε σε «πελάγη» ευτυχίας αυτήν τη στιγμή. Πάλι θα «επενδύσουμε» στα δικά μας παιδιά. Θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία».

Για τις ακαδημίες του συλλόγου: «Αυτήν τη στιγμή, οι ακαδημίες μας απαριθμούν γύρω στα 100 παιδιά. Εννοείται δεν είναι όλα απ’ τη Νέα Κίο, είναι και απ’ την ευρύτερη περιοχή. Οι γονείς είναι «ήρωες». Οι ακαδημίες για ‘μας είναι η ζωή μας και ο λόγος ύπαρξής μας, γιατί είμαστε γονείς πάνω απ’ όλα και γιατί αγαπάμε τον αθλητισμό».

Για το πώς βρέθηκε στον Αργοναύτη: «Εγώ δεν είχα ασχοληθεί με το μπάσκετ, έπαιζα ποδόσφαιρο, είμαι ποδοσφαιρικός. Το 2019 με κάλεσαν μια ομάδα παιδιών που έχουν τον Αργοναύτη να πάω κι εγώ ν’ ανέβω σ’ αυτό το «καραβάκι», όπως είναι και το σύμβολο στο σήμα της ομάδας. Βρεθήκαμε ένα καλοκαίρι, συμφωνήσαμε κάποια πράγματα, εγώ τους είπα ότι η ομάδα αυτή θα πάει για πρωτάθλημα και μετά από 3.5 χρόνια, με πολύ κόπο και τρέξιμο όλων των παιδιών, το καταφέραμε».//

ΠΗΓΗ

Check Also

Κράτησε τον Ντόβμπικ η Ντνίπρο-1

  Η ουκρανική ομάδα, που αποτελεί υποψήφια αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Champions League, επέκτεινε τη …

Hide picture