Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών της Ελλάδας και της Αιγύπτου

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Dr. Mohamed Maait προχώρησαν σήμερα, 24 Απριλίου 2023, στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας και του Υπουργείου Οικονομικών της Αιγύπτου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας στο πλαίσιο των στενών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και έρχεται σε συνέχεια παλαιότερης επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην Αίγυπτο. Στόχος του Μνημονίου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, με σκοπό τον βέλτιστο συντονισμό για τη διαχείριση ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι θα πραγματοποιείται, σε ετήσια βάση, συνάντηση των δύο εμπλεκομένων μερών, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα που αφορούν τις εγχώριες και διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, καθώς και πολιτικές και δράσεις για τη διαχείρισή τους.

«Το εν λόγω Μνημόνιο αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει καταφέρει να ενισχύσει το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας μας παγκοσμίως, ενώ επιδιώκει και επιτυγχάνει την ολόπλευρη ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας με άλλες χώρες» επισημαίνεται στην ανακοινωση του ΥΠΟΙΚ,

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που προηγήθηκε της υπογραφής του Μνημονίου, οι Υπουργοί Οικονομικών και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζήτησαν θέματα που αφορούν στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και της Αιγύπτου, τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο κρατών, καθώς και τις δυνατότητες τόνωσης των επενδυτικών πρωτοβουλιών από τη μία χώρα στην άλλη. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας είναι μέλη η Ελλάδα και η Αίγυπτος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Ρωσία: Πόσα κέρδισαν οι ξένες εταιρείες που παρέμειναν μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Το 2022 εκατοντάδες εταιρείες από τις «μη φιλικές χώρες» που παρέμειναν στην Ρωσία μετά την …

Hide picture