Μητσοτάκης: «Κόκκινη γραμμή» η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εντεινόμενη αναθεωρητική ατζέντα κατά της Ελλάδας από την Τουρκία και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι συνεχίζει να διαδραματίζει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι απειλές του κυρίου Ερντογάν ότι θα έρθουμε νύχτα εφόσον το αποφασίσουμε προσιδιάζει με ρητορική επιτιθέμενου» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε εξόχως ανησυχητική την εντεινόμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, τις πολλαπλές παραβιάσεις τα fake news και την άρνηση από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας για διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Έλληνας πρωθυπουγός τόνισε η Άγκυρα εργαλιοποιεί το μεταναστευτικό και έκανε λόγο για εκστρατεία fake news σε ότι αφορά την κατάσταση με τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η Ελλάδα εξακολουθεί να προστατεύει τα σύνορά της, σεβόμενη πάντα το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Είμαι πάντα ανοιχτός στο διάλογο επί τη βάση του διεθνούς δικαίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι η πλειοψηφία των πολιτών των δύο χωρών θεωρούν αλλήλους γείτονες και όχι εχθρούς.

«Πριν από 77 χρόνια, αυτός ο οργανισμός ιδρύθηκε μετά από το χάος του πολέμου με έναν ξεκάθαρο στόχο, την εναρμόνιση των σχέσεων μεταξύ εθνών κρατών και την αναζήτηση ειρήνης και ασφάλειας, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το απαραβίαστο του διεθνούς δικαίου. Ήταν η πρώτη πολυμερής απόκριση του κόσμου στην επιθετικότητα των Πολωνών απέναντι στους λίγους και, εντούτοις, παρά τις πολλές επιτυχίες του σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι. Το θέμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης υποδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο στην παγκόσμια ιστορία» ανέφερε ακόμη στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ

Check Also

Πυραυλάκατος «Βλαχάκος»: Οπλισμός και δυνατότητες του νέου «πειρατικού» του ΠΝ

Οπλισμένη σαν αστακός η Πυραυλάκατος «Βλαχάκος» αποτελεί το 7ο ταχύ, σύγχρονο σκάφος κατευθυνoμένων βλημάτων. Οι …