Κρατούνται τρεις δημοσιογράφοι μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου (video)

Κρατούμενοι στο Α.Τ. Εξαρχείων θα μείνουν, τουλάχιστον για απόψε το βράδυ οι 3 δημοσιογράφοι του Φιλελεύθερου, εκ των οποίων ο ένας είναι και ο εκδότης, εν αναμονή της μεταφοράς τους ενώπιον του Εισαγγελέα.

Νωρίτερα είχαν εμφανισθεί αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, έχοντας ενημερωθεί για τη μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον τους με τη διαδικασία του αυτόφωρου ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, για δημοσίευμα σχετικά με την κατάσταση στη Μόρια και τη διαχείριση των σχετικών ευρωπαϊκών πόρων.

Το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας είχαν εμφανισθεί, αναζητώντας τους, αστυνομικοί. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με την υπόθεση αναφέρουν ότι η κυβέρνηση, με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων. Η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες.

Στη συζήτηση για το νέο ποινικό κώδικα και για το νέο κώδικα ποινικής δικονομίας που θ` ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Την εμφάνιση των αστυνομικών κατήγγειλε η ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας την ανάγκη  να καταργηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου για δημοσιεύματα στον Τύπο.

Για καθεστωτική αντίληψη και αυταρχισμό κατήγγειλαν με δριμύτητα την κυβέρνηση ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΠΟΤΑΜΙ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test το Σάββατο 28/01

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού …

Hide picture