Κοτσακάς στην ΕΡΤ: Η επιτροπή δεοντολογίας και μόνο θα αποφασίσει για τις διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη, Τζουμάκα και Βίτσα

«Για να επιληφθούμε ως Επιτροπή Δεοντολογίας το θέμα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει παραπομπή (…) Το ίδιο ισχύει αν την παραπομπή την κάνει οποιοδήποτε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή “PRIME” του ΕΡΤNEWS και τον Ηλία Σιακαντάρη ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Κοτσακάς.

Ενώ πρόσθεσε:

«Με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου, με βάση το καταστατικό μας, με βάση τα κείμενα που υπάρχουν, τον Κανονισμό λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας, όπως αυτός έχει εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή, δεν είμαι διατεθειμένος να παρεκκλίνουμε ούτε κατ’ ελάχιστον στο όνομα οποιασδήποτε αναγκαιότητας».

Ερωτηθείς αν πρόκειται να προκύψουν κι άλλες διαγραφές στελεχών, τόνισε: «Για να επιληφθούμε ως Επιτροπή Δεοντολογίας το θέμα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει παραπομπή. Τα πρόσωπα λοιπόν που έχουν παραπεμφθεί είναι τέσσερα μαζί με τον Στέφανο Τζουμάκα (…) Το ίδιο ισχύει αν την παραπομπή την κάνει οποιοδήποτε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα η παραπομπή είναι δικαίωμα, ενδεχομένως και υποχρέωση σε κάποιες περιπτώσεις των μελών και των στελεχών του κόμματος για την τήρηση του καταστατικού, όπως λέει το τελευταίο άρθρο του καταστατικού.

Εμείς λοιπόν, από τη στιγμή που έχουμε μια καταγγελία στα χέρια μας, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να συγκροτούμε την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία είναι πενταμελής. Συγκροτούμε σε πρώτη φάση ένα τριμελές, το οποίο αναλαμβάνει όλη την προδικασία, δηλαδή να ακούσει τον καταγγέλλοντα και τον καταγγελλόμενο, να ακούσει κάποιους μάρτυρες που θα προτείνει ο καθένας και ταυτόχρονα να συλλέξει όποιο υλικό υπάρχει στη δημοσιότητα (…)

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι το μόνο όργανο που έχει εκλεγεί από το συνέδριο. Κατά συνέπεια είναι εντολοδόχος του συνεδρίου και απολογείται στο συνέδριο. Αυτό το όργανο έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιβάλλει μια κλίμακα ποινών ή πιο αυστηρές ποινές: είναι η διαγραφή ή η αναστολή ιδιότητας μέλους σε περίπτωση που επιλέξουμε – προσανατολιστούμε για μια από τις δύο αυστηρότερες ποινές.

Χρειαζόμαστε γνωμοδότηση του οργάνου στο οποίο συμμετέχει ο καταγγελλόμενος. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, εμείς θα ζητήσουμε μια γνωμοδότηση είτε από την Πολιτική Γραμματεία είτε από την Κεντρική Επιτροπή. Η γνωμοδότηση δεν είναι δεσμευτική για μας».

Ο ίδιος αποσαφήνισε ότι δέχτηκε να βγει στην εκπομπή ώστε να κάνει διευκρινίσεις όσον αφορά τη διαδικασία και όχι όσον αφορά την ουσία. Σημειώνοντας: «Είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας. ΕΚκης θεσμικής μου ιδιότητας δεν μου επιτρέπεται να προχωρώ σε αξιολογικές κρίσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΠΗΓΗ

Check Also

Κύπρος: Η Πρόεδρος της Βουλής των Aντιπροσώπων συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου είχε ο Γενικός Γραμματέας …

Hide picture