Κιβωτός του Κόσμου: Άρχισε ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας – Οι βαπτίσεις μυστήριο και οι νέες καταγγελίες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου“. Στο “μικροσκόπιο” οι καταγγελίες κακοποίησης των παιδιών, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας της δομής. Στο “φως” ήρθε νέα μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενου για συστηματικούς ξυλοδαρμούς, αλλά και η διαπίστωση πως πάγια τακτική ήταν οι βαπτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα. Την ίδια ώρα άρχισε η έρευνα για τα οικονομικά της οργάνωσης από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αλλά και από ορκωτούς λογιστές.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην επικεφαλής της “Κιβωτού του Κόσμου”, πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και στενών συνεργατών τους για τυχόν παράνομο πλουτισμό. Συγκρεκριμένα, ερευνώνται οι φορολογικές τους δηλώσεις, για κινητή και ακίνητη περιουσία, με πρώτο ερευνώμενο αδίκημα αυτό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει πρώην τρόφιμος της “Κιβωτού του Κόσμου” μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”. “Τα παιδιά έχουν φάει ξύλο, ο αδελφός μου έχει φάει ξύλο από παιδαγωγό. Επειδή κούναγε μια σακούλα, έφαγε σφαλιάρα, ενώ επειδή κάπνιζε χασίς στο σχολείο έφαγε ξύλο και τραμπούκισμα, ενώ του έκοψαν και το σχολείο από τα 15” τονίζει.

Βαφτίσεις παιδιών ακόμα και εφηβικής ηλικίας, τα οποία μάλιστα είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα, αποκαλύφθηκαν από τους ελέγχους που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε: “Οπότε εδώ υπάρχει ένα θέμα και θα κληθεί πάλι η “Κιβωτός” να απαντήσει ποια είναι η νομική βάση και γιατί γινόταν αυτό και να αποδείξει, εάν αυτό ίσχυε και πόσο ίσχυε, σε τι βαθμό“.

Η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών, είναι το πρώτο μέλημα του νέου Δ.Σ. της “Κιβωτού του Κόσμου”. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο, όπως έκανε γνωστό με σχετική γραπτή ανακοίνωση το νέο προσωρινό Δ.Σ.

Εν τω μεταξύ, από το πρωί γονείς, των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή στην “Κιβωτό του Κόσμου”, βρέθηκαν στην δομή του Κολωνού ζητώντας να δουν τα παιδιά τους. “Θέλουμε εισαγγελική απόφαση, θέλουμε εισαγγελική παραγγελία. Μας είπαν ότι είναι εδώ (τα παιδιά), αρνούνται να μας τα δείξουν, να τους δούμε για 5-10-15 λεπτά, είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει” τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος.

Η έρευνα των εισαγγελέων Ανηλίκων για τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν μπει στο κάδρο των ερευνών, συνεχίζεται, με καταθέσεις καταθέσεις φιλοξενούμενων και εργαζομένων στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ την ίδια ώρα, αιφνιδιαστική επίσκεψη στην δομή Καλαμάτας πραγματοποιησε ο κοινωνικός σύμβουλος της Περιφερειακης Ενοτητας Μεσσηνίας.

ΠΗΓΗ

Check Also

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές στην Αττική – Ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων

Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Από την έως …