Κίνα: Αποβολή συλλόγων για στημένους αγώνες

 

Δύο κινεζικοί σύλλογοι μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένης της Σαγκάης, πρώην ομάδας του πρώην αστέρα του NBA, Γιάο Μινγκ, ο οποίος είναι τώρα πρόεδρος της ομοσπονδίας (CBA), αποκλείστηκαν από το πρωτάθλημα λόγω κατηγοριών για στημένους αγώνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα (17/4) η λίγκα.

Αυτή η απόφαση ακολουθεί μια έρευνα που ξεκίνησε μετά τον αγώνα της Παρασκευής μεταξύ των Γιανγκσού Ντράγκονς και των Σαρκς της Σαγκάης, οι οποίοι… άρπαξαν τη νίκη στο τέλος, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκρισή τους στα προημιτελικά.

«Διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορίες περί “παθητικότητας” κατά της ηττημένης ομάδας ήταν «σύμφωνες με την πραγματικότητα», ανέφερε σήμερα (17/4) η ομοσπονδία.

«Η συμπεριφορά των δύο ομάδων συνιστά σοβαρή παραβίαση του αθλητισμού», κατήγγειλε η CBA, η οποία ανακοίνωσε αρκετές κυρώσεις που στοχεύουν τους συλλόγους.

Οι ομάδες θα αποκλειστούν από το πρωτάθλημα για το υπόλοιπο της σεζόν 2022-2023, η κατάταξή τους θα ακυρωθεί και δεν θα δοθούν σε καμία από τις δύο τους τα 5 εκατομμύρια γιουάν (660.000 ευρώ) που καταβάλλουν οι αθλητικές αρχές. «Είναι ένα Σαββατοκύριακο που αφήνει βαθιές τύψεις», είπε σε συνέντευξή του, ο Μινγκ, που είχε αγωνιστεί για λογαριασμό των Σαρκς πριν παίξει στο ΝΒΑ για εννέα σεζόν με τους Χιούστον Ρόκετς.

«Πρέπει να αντληθούν βαθιά διδάγματα από αυτό το περιστατικό. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Γιατί κάτι θετικό πρέπει να βγει από αυτήν την υπόθεση», είπε.

Σε προπονητές και παράγοντες των δύο ομάδων επίσης απαγορεύτηκε να προπονούν ή να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το μπάσκετ για περιόδους από τρία έως πέντε χρόνια.//

ΠΗΓΗ

Check Also

Ισπανία (27η αγωνιστική): Άρωμα… τελικού στο “Μπαλαΐδος”

  Στο Βίγκο ανοίγει η αυλαία της 27ης αγωνιστικής της La Liga, εκεί όπου απόψε …

Hide picture