Ισόβιος αποκλεισμός σε Γάλλους τενίστες για στημένα παιχνίδια

 

Οι Μικ Λεσκούρ και Ζιλ Οκαλά, τιμωρήθηκαν με ισόβιο αποκλεισμό από το άθλημα, μετά από έρευνες για πολλά περιστατικά “χειραγωγημένων” αγώνων από το 2014, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οργανισμός για την ακεραιότητα του τένις (International Tennis Integrity Agency/ITIA).

Ο 29χρονος Λεσκούρ, ο οποίος έφτασε στο νούμερο 487 του κόσμου, κρίθηκε ένοχος για οκτώ κατηγορίες “στημένων” αγώνων και του επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 δολαρίων. Ο έτερος, του οποίου η υψηλότερη κατάταξη ήταν το νούμερο 338 στον κόσμο, κρίθηκε ένοχος για επτά κατηγορίες και του επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 δολαρίων.

«Οι κυρώσεις σημαίνουν ότι και οι δύο παίκτες απαγορεύεται μόνιμα να παίξουν ή να παρευρεθούν σε οποιαδήποτε εκδήλωση τένις που έχει εγκριθεί από τα διοικητικά όργανα του τένις» ανέφερε η ITIA σε ανακοίνωσή της.

Η ανεξάρτητη ITIA, η οποία ιδρύθηκε από διεθνή κυβερνητικά όργανα του τένις για την επίβλεψη θεμάτων ακεραιότητας, ανέφερε ότι και οι δύο παίκτες συμμετείχαν σε ευρύτερες έρευνες επιβολής του νόμου στη Γαλλία και το Βέλγιο.//

ΠΗΓΗ

Check Also

Αγραβάνης: «Έκανα λάθη, θα πεθάνω για τον Παναθηναϊκό»

  Ο νεοαποκτηθέντας Έλληνας διεθνής φόργουορντ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του “τριφυλλιού” …

Hide picture