Η κυβέρνηση δεν θωράκισε την ελληνική οικονομία (audio)

Αυτό που έγινε χθες στο χρηματιστήριο δεν είναι απλά μια συνέπεια που έχει σχέση με τη διεθνή κρίση και όσα συμβαίνουν στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά έχει σχέση και με την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία καλλιέργησε την αισιοδοξία ότι βγαίνοντας από το μνημόνιο έχουν λυθεί τα προβλήματα και όλα θα λειτουργήσουν ομαλά, όμως δεν λειτουργούν.

Αυτό δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή, προσθέτοντας ότι είναι φανερό πως τέτοιες μεγάλες βουτιές έχουν να κάνουν και με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Η ευθύνη της κυβέρνησης, τόνισε, έγκειται και στο γεγονός ότι δεν θωράκισε την ελληνική οικονομία με τα συμβαίνοντα εκτός συνόρων. Η οικονομία μας είναι απροστάτευτη με αποτέλεσμα  οι ελληνικές τράπεζες αν και έχουν ανακεφαλαιοποιηθει τρεις φορές, να μην μπορούν να αμυνθούν σε ανάλογες διαδικασίες.

Σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι διεκδικεί παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι δύο σε ένα. Η κυβέρνηση, εξήγησε, εμφανίζει δύο σενάρια στους εταίρους, χωρίς η  ίδια να έχει μία πολιτική προστασίας των συντάξεων και χωρίς να αποδέχεται τη δική μας πρωτοβουλία να αποφασιστεί  με νόμο ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Κατόπιν όλων αυτών ο προϋπολογισμός φαντάζει ένα κουρελόχαρτο στα χέρια της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και της επιβολής της δικής τους γνώμης. Ο κ. Σκανδαλίδης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την αναστολή του νόμου για λίγους μήνες και αυτό δείχνει την απόλυτη αδυναμία και διάψευση των ισχυρισμών του πρωθυπουργού ότι θα λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις γιατί βγήκαμε από τα μνημόνια. Επεσήμανε ότι η ουσία είναι ότι ο νόμος Κατρούγκαλου  εξαφανίζει τη δυνατότητα των επόμενων γενιών να συμμετέχουν στις συντάξεις και είναι ένας νόμος που διαλύει κυριολεκτικά το ασφαλιστικό σύστημα και γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει.

Σχετικά με τη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή έναντι της κυβέρνησης αλλά και της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι στο ΚΙΝΑΛ καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια να αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες», ότι δεν έχουν  συνεννοηθεί να πάνε με τη ΝΔ , ότι δεν έχουν συνεννοηθεί ότι θα στηρίξουν μια ενδεχομένη πολιτική συνεργασία μόνον με τον ΣΥΡΙΖΑ. ‘Εχουμε αλλεργία με τα μέτωπα και θέλουμε να υπάρξει μια άλλου τύπου στρατηγική εθνικής συνεννόησης. Οι ίσες αποστάσεις δείχνουν μέτρα και ζυγαριές, στην πολιτική δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, αλλά θέσεις, απόψεις, προτάσεις και προγράμματα.

Ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει την χώρα  με τη λογική της δήθεν αριστεράς, η ΝΔ δεν αποτελεί λύση γιατί  είναι συντηρητική παράταξη που δεν κατάφερε να εκσυγχρονισθεί και να γίνει μια προοδευτική δύναμη. Κατά συνέπεια αυτό που το ΚΙΝΑΛ λέει είναι ότι, απέναντι σε αυτό το δίπολο που παρουσιάζει δύο μονομάχους κανένας από τους δύο μόνος τους δεν μπορεί, άρα να υπάρξει η δυνατότητα ενίσχυσης του ενδιάμεσου χώρου, της κεντροαριστεράς που εμείς εκφράζουμε για να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις μετά και να επιβάλλουμε την  στρατηγική της εθνικής συνεννόησης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Ευαγγελία Μπαλτατζή

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει πολύ θράσος να μας κατηγορούν για «τραμπισμό» εκείνοι που έχουν ξεπατικώσει τις μεθόδους Τραμπ

«Το παραλήρημα του κ. Οικονόμου αποκαλύπτει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη μπροστά στο δημοκρατικό κύμα …

Hide picture