Η Γιουβέντους κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης για ένα χρόνο

 

Οι… μπελάδες δεν έχουν τελειωμό για τους “μπιανκονέρι”, οι οποίοι ενδέχεται να μείνουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η “Gazzetta dello Sport”, η Γιουβέντους κινδυνεύει με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τουλάχιστον έναν χρόνο. Το εν λόγω ρεπορτάζ, υποστηρίζει πως ο χρόνος τελειώνει για τους “μπιανκονέρι”, καθώς η UEFA δεν μπορεί να περιμένει περισσότερο από την καταληκτική ημερομηνία εγγράφων στα Κύπελλα Ευρώπης 2023-24, για να ολοκληρωθούν οι έρευνες στην Ιταλία.

Έτσι, σημειώνεται πως «εφόσον επιμηκυνθούν οι χρόνοι της έρευνας, στη Νιόν δεν θα περιμένουν την απόφαση των Ιταλών δικαστών, αλλά θα αποφασίσουν ανεξάρτητα την τύχη της Γιουβέντους με την παράλληλη έρευνα που γίνεται, σχετικά με την “αντιαθλητική” συμπεριφορά της. Η κατάκτηση του Europa League δεν θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα».

Η “Gazzetta dello Sport” αναφέρει τα πιθανά σενάρια:

1. Αν η Γιουβέντους δεν προκριθεί στην Ευρώπη: «Σε περίπτωση όμως που η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο η UEFA δεν θα βιαζόταν να αποφασίσει και θα μπορούσε να περιμένει τις ποινές των Ιταλών δικαστών. Αυτό θα συμβεί εάν η Γιουβέντους βρεθεί εκτός των επτά κορυφαίων θέσεων του πρωταθλήματος και δεν έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας ή το Europa League».

2. Αν η Γιουβέντους προκριθεί στην Ευρώπη: «Με την πρόκριση της Γιουβέντους σε μία από τις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η κατάσταση θα άλλαζε, δεδομένου ότι η UEFA θα πρέπει να καθορίσει τη λίστα με όλες τις ομάδες που είναι εγγεγραμμένες στο Champions League, στο Europa League και στο Conference League. Πρακτικά αδύνατο μέχρι τις 10 Ιουνίου, την ημέρα του τελικού στην Κωνσταντινούπολη, να έχει κλείσει η ιστορία αλλά σε αυτή την περίπτωση η UEFA θα μπορούσε να δώσει άλλους δύο μήνες περιθώριο στην Ιταλία. Όχι περισσότερο, γιατί στα τέλη Αυγούστου (24 και 31) μια ιταλική ομάδα θα πρέπει να αγωνιστεί στα playoffs  του Conference League».

3. Σε περίπτωση μεγάλης χρονικής διάρκειας αποφασίζει η επιτροπή Fair Play: «Η UEFA διεξάγει εδώ και καιρό παράλληλη έρευνα με την ιταλική και εδώ και καιρό έχει λάβει τα έγγραφα από την εισαγγελία του Τορίνο. Η ελπίδα της UEFA είναι ότι η ιταλική απόφαση μπορεί να φτάσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, αν η ιταλική δικαιοσύνη πάει αργά, τότε θα αποφασίσει η επιτροπή Fair Play της UEFA.

4. Η ψευδής λογιστική θα είχε σοβαρές συνέπειες: «Η Γιουβέντους, τους τελευταίους μήνες, έχει διαπραγματευτεί για το Fair Play επειδή ήταν εκτός των παραμέτρων. Εάν η έρευνα αποδείκνυε ότι τα αριθμητικά στοιχεία που κοινοποιήθηκαν είναι ψευδή, η συμφωνία δεν θα γινόταν αποδεκτή και για τον λόγο αυτό θα ήταν αδύνατο να αποφευχθεί η τιμωρία».//Τ.

ΠΗΓΗ

Check Also

Έγραψε Ιστορία ο Κώστας Χαμαλίδης!

  Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Έλληνα αθλητή στο Γκραν Πρι της Ρώμης, καθώς έγινε …

Hide picture