Η Αρχιεπισκοπή δεν είχε εικόνα για τη δράση της ΜΚΟ

«Ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδεται στο συγκεκριμένο κληρικό, ο ίδιος προσωπικά και η Εκκλησία θα αποδώσουν στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, κ. Χάρης Κονιδάρης στην ΕΡΤ και το Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, για την εν εξελίξει υπόθεση στην «Κιβωτό του Κόσμου».

«Η εκκλησία δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια, όταν αυτή τη στιγμή ολόκληρο το πανελλήνιο είναι συγκλονισμένο και οι καταγγελίες που έχουν γίνει ενώπιον των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας είναι ξεκάθαρες και επώνυμες», συνέχισε ο κ. Κονιδάρης.

«Δεν είχαμε καμία εικόνα, γιατί ουδέποτε ο πατέρας Αντώνιος, ούτε επί των ημερών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ούτε επί των ημερών του νυν Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, δέχθηκε ή θέλησε να εντάξει την ΜΚΟ του και τις δομές αυτής, υπό την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ήταν μάλιστα από τα επιτελικά στελέχη της Αρχιεπισκοπής, στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης».

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο πατέρας Αντώνιος και η συγκεκριμένη ΜΚΟ του ουδεμία σχέση είχαν με την Εκκλησία και την Αρχιεπισκοπή, απλώς αντιλαμβάνομαι ότι το ειδησεογραφικό ενδιαφέρον για το πού υπάγεται ο πατέρας Αντώνιος, όταν δεν υπήρχαν οι καταγγελίες, ήταν από ελάχιστο ως μειωμένο, γιατί εντός εισαγωγικών γοήτευε το πανελλήνιο με το έργο του», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

«Γιατί κάποιος, στην συγκεκριμένη περίπτωση ο πατέρας Αντώνιος, δεν δέχεται να ελεγχθεί, να θέσει τον εαυτό του και τις δομές τις οποίες ελέγχει, κάτω από την εποπτεία είτε της Εκκλησίας, πολλώ δε μάλλον της Πολιτείας. Γιατί δηλαδή επιθυμεί να λειτουργεί ανεξέλεγκτα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση», είπε ο κ. Κονιδάρης, εκφράζοντας τους προβληματισμούς της Αρχιεπισκοπής.

Μπορεί η προστασία των παιδιών να είναι έργο επιχειρηματιών και ΜΚΟ;

«Αυτό ανοίγει μια πολύ μεγάλη πολιτική συζήτηση για το θέμα της προστασίας της παιδικής ηλικίας, το οποίο ουσιαστικά είναι υποχρέωση εκ του Συντάγματος της ίδιας της Πολιτείας» υπογράμμισε ο κ. Κονιδάρης.

«Πρέπει όλοι να προβληματιστούμε για το αν η προστασία της παιδικής ηλικίας μπορεί να είναι έργο οποιασδήποτε ιδιωτικής ΜΚΟ, οποιουδήποτε χορηγού, οποιουδήποτε επιχειρηματία ή εάν πρέπει να είναι έργο της ίδιας της πολιτείας και της ίδιας της Εκκλησίας που έχουν θεσμική υπόσταση στην πατρίδα μας, ή η ίδια η Εκκλησία, ή ίδια η Πολιτεία, με τους μηχανισμούς ελέγχου και εποπτείας και με τις εγγυήσεις που αυτοί οι μηχανισμοί προσφέρουν να ελέγχει, με την καλή έννοια του λόγου, αυτό το έργο που παράγουν οι ΜΚΟ», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ

Check Also

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι προβλέπει το νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα χιονίσει

Ήρθε για να μείνει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η οποία συνεχίζει την επέλασή της σε πολλές …

Hide picture