«Είμαστε η Λίβερπουλ. Αυτό σημαίνει κάτι περισσότερο…»

 

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναμένεται να αποχωρήσει από το “Anfield” το προσεχές καλοκαίρι, αφήνοντας τον πάγκο των “κόκκινων” μετά από εννέα συνεχόμενες σεζόν, στις οποίες κατέκτησε κάθε διαθέσιμο μεγάλο τίτλο.

Ο Γερμανός τεχνικός φεύγει, έχοντας γίνει ένας θρύλος στη Λίβερπουλ. Η ομάδα, αλλά και η πόλη ολόκληρη υποκλίθηκαν στο δημιούργημά του, που κυριάρχησε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Για τους οπαδούς του συλλόγου αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες μορφές στην ιστορία του. Για τους νεότερους ίσως την σπουδαιότερη. Το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελεί τον αναμορφωτή της σύγχρονης πορείας του κλαμπ.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και εκατοντάδες ακόμα λόγους, ο Κλοπ δεν θα ξεχαστεί. Η ομάδα θα τον θυμάται, το “Anfield” θα τον θυμάται, η πόλη θα τον θυμάται. Ακόμα κι αν θέλει να τον ξεχάσει κάποιος, θα υπάρχουν οι δεκάδες -οι οποίες μάλλον θα γίνουν εκατοντάδες- τοιχογραφίες του, να θυμίζουν την ιστορία που… έγραψε μαζί με τους παίκτες και το επιτελείο του.

Ο κορυφαίος αγγλικός σύλλογος θα συνεχίσει χωρίς τον Γερμανό, αλλά με τις αξίες και τα ιδανικά που έφερε μαζί του από το Ντόρτμουντ. Άλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος κάποτε «Είμαστε η Λίβερπουλ. Αυτό σημαίνει κάτι περισσότερο…».

ΠΗΓΗ

Check Also

Γερμανία (24η αγωνιστική): Για να διευρύνουν την διαφορά τους οι “ασπιρίνες”

  H πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Μπάγερ Λεβερκούζεν κοντράρεται με την Κολωνία και θέλει νίκη …

Hide picture