Αν. Λοβέρδος: Δεν θα πω οτιδήποτε που να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα (video)

Απολύτως μη αναμενόμενο,  χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος το θέμα της εμπλοκής της Εύας Καϊλή, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Σε ερώτηση τι σημαίνει ως πολιτική εξέλιξη ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι «όταν ένας άνθρωπος με τόσα χαρίσματα και επιτυχίες σε πλανητικό επίπεδο παθαίνει αυτήν την καθίζηση για πράξεις που δεν περνούν από το μυαλό σου, ότι μπορεί να τον αφορούν. Αυτό είναι συγκλονιστικό».

Σε ερώτηση για τη δήλωση Ανδρουλάκη περί Δούρειου Ίππου της ΝΔ για την κυρία Καϊλή, ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι «αυτή είναι μια δική του αποστροφή, στηριγμένη σε γεγονότα τα οποία επικαλείται και σε ενημέρωση που είχε δώσει στους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως είπε χθες στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο. Κάνει μια παρέμβαση. Δίνει μια εξήγηση ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εάν την σχολιάσω, όπως μου ζητάτε και μία λέξη μου να ερμηνευθεί, θα μετατραπεί ένα τέτοιο οδυνηρό θέμα με τεράστια πολιτική διάσταση σε εσωκομματικό.

Ερώτηση: Συμφωνείτε ότι η κυρία Καϊλή ήταν Δούρειος ίππος τρομοκρατίας;

Ανδρέας Λοβέρδος:  Εμείς έχουμε ένα θέμα μεγάλο μπροστά μας ως κόμμα, αλλά προς ώρας αυτό μας δημιουργεί προβλήματα. Στις εκλογές δεν θα μας δημιουργήσει πρόβλημα γιατί θα δώσουμε λυσσώδη αγώνα όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Για την ώρα ετεροκαθορίζεται την ατζέντα μας. Άλλα θέματα είχαμε να συζητήσουμε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Δεν τα παραμερίζουμε.

Ερώτηση: Στις εκλογές του 2012 είχαμε προκήρυξη των εκλογών αρχές Απριλίου, σύλληψη Τσοχατζόπουλου στις 11 Απριλίου, εκλογές αρχές Μαΐου και το ΠΑΣΟΚ από δεύτερο κόμμα κατακρημνίστηκε στην τρίτη θέση και το πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το θυμάστε; Ήταν σαφές ότι επηρέασε υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Ανδρέας Λοβέρδος: Έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά η μεθόδευση. Καταρχάς τον Άκη Τσοχατζόπουλο τον μακαρίτη τον στείλαμε στη δικαιοσύνη και τον καταδικάσαμε επί της ουσίας εμείς, γιατί τότε είχαμε πλειοψηφία στη Βουλή. Από εμάς ξεκίνησε αυτό. Δεύτερον, η μεθόδευση να βγει η προφυλάκιση του παραμονές των εκλογών είναι μεθόδευση, ήταν μεθόδευση και μας έπληξε μας. Εδώ απέχουμε μήνες από τις εκλογές. Θα είναι μεγάλος και σοβαρός ο αγώνας μας. Εγώ έχω πει και το ξαναλέω ότι από τις 15 Ιανουαρίου και μετά θα βγω πολύ μπροστά, ενώ μέχρι τώρα κρατιέμαι επί ένα χρόνο μετά τις προεδρικές εσωκομματικές εκλογές και έχω αποσυρθεί από τα μέσα ενημέρωσης για οτιδήποτε άλλο θέμα. Γιατί αυτό το κόμμα θα δώσει μια κρίσιμη εκλογική μάχη. Είναι χρήσιμο κόμμα για την πατρίδα μας. Αν τη χάσει αυτή την εκλογική μάχη θα έχει προβλήματα.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διέγραψε την Εύα Καϊλή, ενώ οι  Ευρωπαίοι επιφυλάχτηκαν μέχρι σήμερα που τη διέγραψαν, είπε ο κ. Λοβέρδος  και ως καθηγητής Δημοσίου Δικαίου εκτίμησε ότι «οι συνήγοροί της  θα της πουν να μην παραιτηθεί τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες γιατί γιατί πρέπει να αξιοποιήσει την ιδιότητά της».

Πρώτα απολογείται και μετά αρχίζει να μετρά ο πολιτικός χρόνος, πρόσθεσε.

«Επιμένω ότι έπεσα από τα σύννεφα για την υπόθεση Καϊλή και γνωρίζω εκείνους που την πλησίασαν και την φλέρταραν, αυτούς τους υποκριτές που το έχουν δει τώρα αλλιώς», ήταν μια ακόμη επισήμανση.

Είπα την Παρασκευή στην ομιλία μου στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις ότι κανένας πολιτικός δεν εξαιρείται και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει πει ποτέ να μην παρακολουθούνται πολιτικοί, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντας κωμικοτραγική τη στάση της ΝΔ.

Πάμε για εκλογές κι αυτό σημαίνει ότι στόχος είναι η αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι πρωτεύουσα πολιτική δύναμη. Οτιδήποτε άλλο δεν με καλύπτει. Δεν θα πω ότιδήποτε που θα μετατρέψει τον πολιτικό μας στόχο σε εσωκομματική αναμέτρηση και δεν θέλω να το κάνω αυτό, είπε ο Ανδρέας Λoβέρδος.

ΠΗΓΗ

Check Also

Π. Τσαπανίδου στο Πρώτο: Θεωρούμε αδιανόητο να συνεργαστεί το θύμα με τον θύτη των υποκλοπών (audio)

«Υπάρχουν δημοσιεύματα, υπάρχουν δηλώσεις, υπάρχει μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα τοξικότητας από την κυβέρνηση», …

Hide picture